נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם על צו שמורה לקיים את האינטרוויזיון (Intervision), תחרות שירה בינלאומית מקבילה לאירוויזיון, שלוש שנים לאחר הרחקתה של המדינה בעקבות הפלישה לאוקראינה. כך דווח אתמול (שני) בסוכנות הידיעות הרוסית TASS.

התחרות החדשה צפויה להיערך במוסקבה כבר במהלך השנה הקרובה בפיקוח הקרמלין. לפי הדיווח, הצו נועד "לקדם שיתוף פעולה תרבותי והומניטרי בינלאומי" ויותר מ-20 מדינות כבר אישרו את השתתפותן, בהן מדינות פורום BRICS הכולל את ברזיל, הודו, סין, דרום אפריקה ואיראן. סגן ראש הממשלה דמיטרי צ'רנישנקו מונה ליו"ר הוועדה המארגנת של התחרות, וסגן ראש סגל הקרמלין סרגיי קיריינקו ישמש כיו"ר מועצת הפיקוח שתאשר את התוצאות. מרטין אוסטרדהל של רוסיה, אם תרצו.

תחרות האירוויזיון מתאפיינת באווירה חגיגית וצבעונית, שמביאה לעיתים קרובות את קולותיהם של אומנים מקבוצות שוליים, בהם חברי הקהילה הלהט"בית. כך למשל בשנה שעברה זכה נמו משווייץ, הזמר הא-בינארי הראשון שהגיע למקום הראשון בתחרות - או דנה אינטרנשיונל שלנו, זוכת אירוויזיון 1998, שתרמה במידה רבה לייצוג ולנראות של הקהילה הטרנסית על המסך והבמה. ברוסיה של פוטין, שבה בית המשפט העליון פסק כי פעילים גאים הם חברים ב"ארגון קיצוני", המשטרה המקומית פושטת על ברים ומועדונים להט"ביים וקיים חוק שאוסר על ניתוחים להתאמה מגדרית - רק ניתן לשער שהתחרות תתקיים ברוח שונה לגמרי.

נמו שווייץ אירוויזיון  (צילום: getty images)
נמו, זוכה אירוויזיון 2024|צילום: getty images

הרחקתה של רוסיה מהאירוויזיון תיוותר בתוקף כל עוד המתקפה הרוסית נמשכת, אך הרעיון של פוטין לייסד תחרות זמר ברוסיה אינו מקורי. מוסקבה ערכה תחרות דומה לפני קריסתה של ברית המועצות אי אז בשנות ה-60, ושוב בין 1977 ל-1980. המשתתפות היו בעלות הברית, בזמן שהמלחמה הקרה הלכה והתחממה.