הסרט התיעודי "מכתב לדוד", המביא את סיפורו של דוד קוניו החטוף בעזה כבר 473 ימים, יוצג בפסטיבל ברלין ה-75 שייפתח ב-13 בפברואר.

המסמך הקולנועי, בבימויו של תום שובל ובהפקת גרין פרודקשנס וננסי ספילברג (אחותו של הבמאי סטיבן ספילברג), הוא מכתב של שובל אל חברו דוד, שנחטף באירועי 7 באוקטובר מביתו בקיבוץ ניר עוז יחד עם אשתו שרון אלוני-קוניו ושתי בנותיהם התאומות יולי ואמה. בנות המשפחה שבו במסגרת העסקה שהושגה בנובמבר 2023 - אך דוד, אחיו אריאל ובת זוגו ארבל יהוד נותרו שם.

במאי הסרט ודוד הכירו כשהאחרון ואחיו התאום איתן גילמו תפקידים ראשיים בסרט הביכורים של שובל, "הנוער". בסרט הוצג הקשר החזק בין דוד ואיתן, ובצירוף מקרים מטלטל הם גילמו בו אחים החוטפים נערה בשל המציאות הכלכלית הקשה שמשפחתם נקלעה אליה. "מכתב לדוד" מבוסס על חומרי ארכיון מאחורי הקלעים של הסרט הקודם, שהוקרן אף הוא בבכורה בפסטיבל הקולנוע בברלין ב-2013.

בקטע מצמרר מתוך הסרט, מתייצבים האחים התאומים מול המצלמה, אז בני 21, ומספרים על הקשר ההדוק ביניהם. "הוא לא רק אח, זה החבר הכי טוב", אומר דוד על איתן. "יש לי עוד שני אחים חוץ מזה, אחד גדול ואחד קטן, והקשר שלי טוב איתם אבל זה לא כמוהו. אני יכול להסתכל עליו ולהבין מה הוא רוצה באותו רגע. אנשים מבחוץ לא יכולים להבין את זה. טלפתיה". כשהם נשאלים אם הקשר ביניהם עלול להיפגע, הם משיבים יחד בהחלטיות: "זה לא יתפרק, בחיים לא".

הקריאה הדחופה להשבתו של דוד הניעה את שובל ביצירת הסרט "מכתב לדוד", שיוקרן במסגרת הרשמית Berlinale Special ויעלה לשידור בהמשך השנה בערוץ HOT8. שובל טווה בעזרת שילוב חומרי מציאות ובדיה מכתב אישי שממוען לחברו ושותפו ליצירה, שגורלו תלוי על בלימה. הסרט מביא מסע ויזואלי כואב על אחים תאומים שהמציאות הפרידה ביניהם באכזריות, ומציג את הקשר הבלתי ייאמן בין מציאות לקולנוע. במצב בלתי נתפס שבו המלחמה נמשכת יותר מ-15 חודשים, ו-94 חטופים וחטופות עדיין מוחזקים ברצועה מעל שנה, הבמאי בחר להשתמש בקולנוע ככלי להתמודד עם חוסר ודאות מורט עצבים. במקביל, הוא גם יצר פורטרט של דוד - אדם, חבר ואיש משפחה אהוב.

"אני מתרגש מהבחירה של פסטיבל ברלין להקרין את 'מכתב לדוד' בהקרנה מיוחדת, 12 שנים אחרי שדוד ואיתן קוניו נכחו בפרמיירה העולמית של 'הנוער' בברלינאלה'", מסר במאי הסרט, לקראת הפסטיבל כפי שהוא מכונה בעירו. "דוד, אריאל אחיו והחטופים האחרים נמצאים בסכנה מתמדת בכל יום שעובר. כולי תקווה שהסרט והקרנתו יעזרו להאיר את מצבם של החטופים. שחרורם הוא הדבר החשוב ביותר".

עוד בפסטיבל הסרטים הבין-לאומי של ברלין, ינכחו השנה שתי יצירות נוספות של במאים ישראלים: "בתים", סרט הביכורים של ורוניקה ניקול טטלבאום על אדם א-בינארי שהיגר לישראל מברית המועצות בתחילת שנות ה-90; והסרט דובר הגרמנית "קלן 1975" של הבמאי עידו פלוק.