שדרן הרדיו דורי בן זאב היה מעורב אתמול (רביעי) בתאונת דרכים בצומת מת"ם בחיפה שבה נהרגה ויאוריקה פינקלשטיין. פינקלשטיין עברה במעבר חצייה ורכבו של בן זאב פגע בה, במשטרה בודקים מי מביניהם לא ציית לרמזור. 

התאונה הקטלנית התרחשה סמוך לשעה שש בבוקר. פינקלשטיין, אם לשתי בנות וסבתא לשלושה נכדים, חצתה את הכביש באזור מקום עבודתה, מרכז תעשיות מדע. באותה העת, דורי בן זאב נהג ברכבו מכיוון דרום בדרך לשידור בתוכנית הרדיו שלו ב-88FM ופגע בה. צוותי מד"א שהגיעו למקום הבחינו בפינקלשטיין מחוסרת הכרה עם חבלה רב מערכתית. אחרי פעולות החייאה נאלצו לקבוע את מותה.  

ויאוריקה פינקלשטיין (צילום: באדיבות המשפחה)
ויאוריקה פינקלשטיין ז"ל|צילום: באדיבות המשפחה

מטעמו של בן זאב בן ה-75 נמסר: "הבוקר היה דורי מעורב בתאונת דרכים טרגית, בה, למרבה הצער, מצאה את מותה ויאוריקה פינקלשטיין שהייתה מעורבת בתאונה. מיד לאחר האירוע הטרגי, מסר דורי עדות במשטרה והוא משתף פעולה עם הגורמים הרלוונטיים הבודקים את המקרה".

"דורי נמצא בביתו, מזועזע וכואב עד עמקי נשמתו את הטרגדיה", הוסיפו. "ליבו עם משפחתה של ויאוריקה פינקלשטיין בשעה קשה זו. לבקשתו, דורי בחר לצאת לחופשה יזומה משידורי הרדיו בשביל לעכל את האירוע הקשה. דורי סומך על הגורמים הרלוונטיים, שיבחנו ביסודיות את נסיבות המקרה".

דורי בן זאב בבית החולים (צילום: חדשות 2)
דורי בן זאב|צילום: חדשות 2

בן זאב נחשב לאחד משדרני הרדיו הוותיקים והאהובים בישראל. לפני כשלוש שנים זכה בפרס מפעל חיים של אמ"י (אגודת אומני ישראל) על תרומתו לתרבות הישראלית בכלל ולמוזיקה הישראלית בפרט.