יותר מ-1,000 אישים מעולם הבידור והספרות חתמו על מכתב פתוח שבו הם יוצאים נגד עצומה שפורסמה יום קודם לכן, הקוראת להחרים מוסדות תרבות ישראליים בשל המלחמה בעזה. "חרם שכזה הוא אינו ליברלי ומסוכן", הזהירו החותמים, "חרם על יצירות יוצר פילוג ומעורר שנאה נוספת". 

המכתב נכתב מטעם ארגון (Creative Community For Peace (CCFP הפועל נגד חרמות על ישראל, ובין החתומים עליו כמה חתני פרס נובל, זוכי פרס פוליצר ובוקר וכן המוזיקאים אוזי אוסבורן וג'ין סימונס, השחקנית דברה מסינג והסופר לי צ'יילד ("ג'ק ריצ'ר").

בעצומה נכתב: "אנחנו ממשיכים להיות מזועזעים ומאוכזבים לראות את חברי הקהילה הספרותית מטרידים ומנדים את הקולגות שלהם מכיוון שהם לא חולקים את אותו נרטיב חד-צדדי בתגובה לטבח הגדול ביותר שבוצע ביהודים מאז השואה. ישראל נלחמת במלחמות קיומיות נגד חמאס וחיזבאללה - ארגוני טרור שהוגדרו על ידי ארה"ב, בריטניה והאיחוד האירופי, וההדרה של כל מי שלא מגנה את ישראל באופן חד-צדדי היא היפוך המוסר וערפול המציאות".

החותמים הצביעו על תקריות שונות של חרמות שאירעו בשנה האחרונה, כולל ביטול אירועים של סופרים יהודים בחנויות הספרים וכן פרסום רשימות של "סופרים ציוניים", וכינו את התקריות הללו כ"מנוגדות לערכים הליברליים שרוב הסופרים מחזיקים בהם. חרם נגד סופרים ואלה שעובדים איתם הוא לא ליברלי ומסוכן". 

עוד ציינו החותמים כי הם מאמינים שסופרים, ספרים ופסטיבלים "מפגישים אנשים, חוצים גבולות, מרחיבים מודעות, דיאלוג פתוח ויכולים להשפיע על שינוי חיובי... ללא קשר לדעותיו של האדם על הקונפליקט הנוכחי, החרמות על יצירות ומוסדות יוצרים פילוג ומעוררים שנאה נוספת".

עצומת הנגד פורסמה, כאמור, יום אחרי שיותר מ-1,000 מאנשי תעשיית הספרים התחייבו להחרים מוסדות תרבות ישראליים, שלטענתם "שותפים, שותקים או צופים בדיכוי המוחץ של הפלסטינים". בין החותמים, הסופרים סאלי רוני ("שיחות עם חברים"), ארונדהטי רוי ("אלוהי הדברים הקטנים"), רייצ'ל קושנר ("טלקס מקובה") ועוד. "לא נעבוד עם אף מוסד ששותף להפרת זכויות פלסטינים, או מלבין ומצדיק את הכיבוש של ישראל", הצהירו.