ה-BBC פרסם היום (שלישי) את רשימת 100 הנשים המשפיעות ביותר לשנת 2024. לצד האטסרונאוטית סוניטה וויליאמס, השחקנית שרון סטון והזמרת ריי מופיעות שלוש ישראליות ובהן עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר.
עינב נבחרה כמייצגת של המאבק להשבת החטופים ששותפות לו משפחות רבות – עד שכולם יחזרו. "הפעילה והאם החד-הורית עינב צנגאוקר, שבנה בן ה-24 מתן נלקח בשבי בהתקפת חמאס ב-7 באוקטובר", נכתב עליה. "בת זוגו של בנה, אילנה, נחטפה בנפרד ממנו ולבסוף שוחררה במסגרת עסקת חילופי שבויים. מאז, היא ממשיכה באופן עקבי לעורר תשומת לב למשבר החטופים, קוראת למנהיגים לפעול ומגייסת את הציבור להפגין מדי שבוע".
"צנגאוקר הפכה למבקרת נוקבת של ממשלת ישראל בשל כישלונה למצוא דרך להשבת החטופים הביתה, למרות שבעבר הצביעה למפלגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו", נכתב בנוסף. "היא דורשת הסכם הפסקת אש שיבטיח את שחרורם של החטופים הנותרים".
מלבד צנגאוקר מופיעות ברשימת הנשים המשפיעות גם ענת הופמן, יו"ר ארגון נשות הכותל ודניאל קנטור, מייסדת שותפה של תנועת "תרבות של סולידריות". "העבירה עשרות שנים במאבק למען שוויון מגדרי ופלורליזם דתי בתוך היהדות", תוארה הופמן. "במהלך השנים נאבקה נגד האיסור על נשים ללבוש טלית ולקרוא בתורה באופן קולקטיבי". בתיאורה של קנטור נכתב: "מנהלת את המרחב שהפך למוקד חלופי לדיון ופעילות תרבותית וחינוכית על הפרות זכויות אדם בישראל ובשטחים הפלסטיניים".
ברשימה ניתן למצוא גם נשים פלסטיניות: רופאת ילדים, מהנדסת חקלאית פלסטינית שייצרה מתקן התפלת מים עבור באזור חאן יונס וכן את העיתונאית העזתית פלסטיה אל עקאד, שמלבד תיעוד חייה ברצועה ברקע המלחמה, פרסמה מאז 7 באוקטובר סרטוני תעמולה פרו-חמאס ברשתות החברתיות.
בטלגרף הבריטי הביאו בסוף השבוע עדות של אחד העובדים ב-BBC ולפיה הערוץ, שהואשם לא פעם בסיקור מוטה נגד ישראל, מגלה חוסר סובלנות מובהק לעובדיו היהודים. "חוויתי שם אנטישמיות עוד לפני המלחמה - ואירועי 7 באוקטובר תדלקו אותה".
בספטמבר האחרון פורסם דוח חמור על הרשת ועל האופן שבו היא מסקרת את המלחמה בין ישראל לחמאס. מחקר בבריטניה מצא כי תאגיד השידור הפר יותר מ-1,500 פעמים, נכון לאותה תקופה, את קווי היסוד העיתונאיים שהתווה לעצמו. ישראל הואשמה ברצח עם פי 14 בהשוואה לחמאס על פי הדוח והועלה חשש כי כתבים הצהירה על תמיכתם בארגון הטרור.