דאגלס מארי לא נח בשנה האחרונה. הסופר הבריטי, שידוע בעמדתו השמרנית והביקורתית כלפי "עיוורון המערב" ונגד ההגירה המוסלמית לאירופה, "התגייס" לטובת הסברה פרו-ישראלית בזירה העולמית. כשהוא לא בריאיון, דיבייט או הפגנה ברחבי הגלובוס הוא נמצא בישראל, עובר בין מפגשי מעריצים לראיונות שטח בעזה ובלבנון.
מארי שיתף בריאיון למהדורה המרכזית מדוע החליט לקחת על עצמו את משימת ההסברה: "בתור סופר ועיתונאי, אני מאמין שעבודתי היא לדבוק באמת. השקרים שמספרים על המדינה הזו הם בלתי נסבלים מבחינתי". מארי הוסיף בביקורת על הקמפיין האנטי-ישראלי בחו"ל: "אל תחטפו אנשים ותחזיקו בהם בבתיכם. אם אכפת לך מההרוגים הפלסטינים, אז תגיד לבוסים שלך בקטאר, שיגידו לחבריהם בעזה לעצור את המלחמה ולהחזיר את החטופים".
מארי, שהעתיק את מקום מגוריו מבריטניה לניו יורק, שיתף מחוויותיו בהפגנה פרו-חמאסית שהתרחשה בכיכר טיימס ממש לאחר 7 באוקטובר: "הייתה הפגנה בכיכר טיימס ביום למוחרת, נגד ישראל. אנשים חגגו טבח שעדיין התנהל. לאחר מכן אמרתי לעצמי, שאתם צריכים לדעת, היהודים בעולם צריכים לדעת, שאתם לא לבד".
"תוך 24 שעות כבר דיברו בחדשות בעולם על התגובה של ישראל. הם אפילו לא דיווחו על מה שהתרחש, הם לא חשפו את הזוועות", שיתף מארי בכעסו על התנהלות גופי התקשורת העולמיים בימים שלאחר הטבח.
מקורב לשלטון עקב פועלו - אך נשאר בין הצללים
מארי גדל במשפחה נוצרית, התחנך במוסדות המובילים בבריטניה, הוא אינטלקטואל והומוסקסואל. לכאורה, מארי הבריטי היה אמור לעלות על המסלול הישיר לאליטת השמאל הבריטית. אז מה השתבש? "לא רציתי לשקר", אמר דאגלס בגאווה בריאיון. "למדתי כעיתונאי שאתה יכול לדווח מה אתה רואה במו עיניך, או להעמיד פנים שאינך רואה".
מעבר לדעותיו ואופיו הלוחמני, ידוע מארי גם בקשריו ההדוקים עם פוליטיקאים ברחבי העולם, ואף בילה את ליל הבחירות לנשיאות ארצות הברית לצידו של דונלד טראמפ, באחוזתו במאר-א-לאגו. מלבד טראמפ, למארי יחסים קרובים עם מנהיגי ישראל וביניהם ראש הממשלה בנימין נתניהו. עם זאת, הוא לא נלהב לשתף באופי מערכות היחסים שלו עם הפוליטיקאים. "כשאני נפגש עם פוליטיקאים במדינה הזאת או פוגש אנשים בכנסת, זה בינינו", ענה מארי בריאיון.