דויד גרוסמן זכה בפרס היינריך היינה לספרות, אחד הפרסים הספרותיים החשובים בגרמניה שניתן אחת לשנתיים, כך הודיעה אתמול (רביעי) עיריית דיסלדורף האחראית על חלוקת הפרס. גרוסמן יקבל את הפרס בסך 50 אלף אירו, שנקרא על שמו של המשורר היהודי. הטקס יתקיים סמוך ליום הולדתו של היינה ב-13 בדצמבר בעיר הולדתו דיסלדורף.
"הם בגדו ועל כך הם ייענשו": גרוסמן בעקבות 7 באוקטובר
סטפן קלר, ראש עיריית דיסלדורף, בירך את הזוכה הישראלי: "דיסלדורף חולקת כבוד לאחד הנציגים החשובים של הספרות הישראלית העכשווית, המחויב להבנה ולסובלנות לא רק בתהליך השלום במזרח התיכון. אני שמח מאוד על הפרס לגרוסמן, אשר מכבד יצירה שבה, לפי מסורת היינה, הדגש הוא על פיוס ודיאלוג". באתר העיר צוטט גרוסמן לאחר שהתבשר על קבלת הפרס: "חדשות טובות בתקופה של כל כך הרבה חדשות רעות". ב-2008 קיבל את הפרס הסופר המנוח עמוס עוז. גרוסמן זכה בעבר בשורה של פרסים ובהם פרס ישראל לספרות, פרס מאן בוקר הבינלאומי על ספרו "סוס אחד נכנס לבר", ופרס ארסמוס ממלך הולנד.
השנה ציין הסופר את יום הולדתו ה-70. כאחד מנציגיו הבולטים והוותיקים של מחנה השלום, שגם שכל את בנו אורי במלחמת לבנון השנייה, הוא התייחס בראיון נדיר ל"מהדורה המרכזית" למאורעות 7 באוקטובר והשיב אם בעיניו רעיון השלום בין ישראל לפלסטינים חלף מן העולם. "לא, אני לא חושב שהוא מת", אמר בינואר השנה. "הוא ודאי ספג מכה קשה, ואפילו אנושה, אבל אני רוצה שמישהו יבוא ויוכיח לי שיש לו רעיון טוב יותר מהניסיון לשמור או ליצור דיאלוג בין שני עמים שכיום מתעבים ושונאים זה את זה. ואולי באיזה אופן פרדוקסלי, בגלל הקיצוניות של הסיטואציה, אולי אנחנו נמצא את עצמנו להפתעתנו קרובים יותר למימוש הרעיון הזה של שתי המדינות".