על רקע המלחמה הנמשכת ברצועת עזה ב-11 החודשים האחרונים, דוח שניתח את אופן הסיקור של רשת BBC בנושא הסכסוך העלה "דפוס מדאיג מאוד של הטיה" נגד ישראל.
המחקר, בהובלת עורך הדין היהודי שמתגורר בישראל טרוור אסרסון, מתפרס על פני תקופה של ארבעה חודשים מ-7 באוקטובר, ובו נבחן אופן הסיקור של תאגיד השידור הציבורי של בריטניה בזרועותיו השונות בטלוויזיה, ברדיו ובדיגיטל. 20 עורכי דין ו-20 מדעני נתונים שנעזרו בבינה מלאכותית ניתחו תשעה מיליון מילים שסיקרה ה-BBC בנושא באותו פרק זמן. הדוח זיהה 1,553 הפרות של הקווים המנחים העריכתיים שהתוותה לעצמה הרשת, הנוגעים להיעדר משוא פנים, דיוק, עריכה ושמירה על האינטרס הציבורי. עוד נמצא כי ה-BBC קשרה את ישראל לפשעי מלחמה פי 4 בהשוואה לחמאס, וכן לרצח עם ולהפרת החוק הבין-לאומי פי 14 ופי 6 (בהתאמה) בהשוואה לאזכורי ארגון הטרור. כך למשל ישראל הואשמה ברצח עם 283 פעמים בהשוואה ל-19 פעמים שבהן הואשם חמאס.
"הממצאים חושפים דפוס מדאיג ביותר של הטיה והפרות מרובות בעניין הקווים המנחים של BBC שנוגעים להיעדר משוא פנים, הגינות וביסוס האמת", צוין בדוח, שסימן את הערוץ הערבי של הרשת כאחד מכלי התקשורת המוטים ביותר בסיקור המלחמה. יתרה מזאת, הדוח העלה חשש בעניין מספר עיתונאים שמועסקים בתאגיד שהביעו בעבר הזדהות עם חמאס. נרשמו 11 מקרים שבהם סיקור המלחמה נעשה בידי כתבים שהצהירו לכאורה בפומבי על תמיכתם בארגון. במרץ התברר כי שני כתבי BBC שדיווחו כי חיילי צה"ל הכו והשפילו צוותים רפואיים בבית החולים נאסר שבחאן יונס, סימנו לייק לפוסטים אנטי-ישראליים ולסרטונים מרחובות לבנון ותוניסיה שבהם חגגו את מתקפת חמאס.
דני כהן, מנהלה היהודי לשעבר של הרשת, הזהיר בעקבות הדוח מפני "משבר ארגוני" ב-BBC. סר מייקל אליס, לשעבר התובע הכללי בבריטניה, תקף מוקדם יותר השנה כי ה-BBC הוא "גוף אנטישמי באופן מוסדי" והוסיף לטעון כי אופן הסיקור של רשת השידור "הניע את העלייה המחרידה באנטישמיות" ו"פגע במאמצים הדיפלומטיים להפסיק את האלימות".
"עובדים יהודים בערוץ מעידים על אנטישמיות נגדם": Unholy עם דני כהן
רשת BBC התנערה מכל וכל בתגובה שנמסר מטעמה: "יש לנו שאלות רציניות לגבי המתודולוגיה של הדוח הזה, במיוחד לאור ההסתמכות הרבה על בינה מלאכותית לניתוח היעדר משוא פנים, והפרשנות שלו לקווים המנחים של BBC. אנחנו לא חושבים שניתן להעריך את הסיקור רק באמצעות ספירת מילים מסוימות ללא הקשר. אנחנו נדרשים לפעול ללא משוא פנים במקום 'מאזן האהדה' שמוצע בדו"ח, ומאמינים שכתבינו הבקיאים והמסורים משיגים זאת למרות האופי המורכב, המאתגר והמקטב של הסכסוך. יחד עם זאת, ניקח בחשבון את הדוח בזהירות ונגיב באופן ישיר למי שחיבר אותו אחרי שנלמד לפרטים".
"המחקר העדכני ביותר מראה שקהלים צורכים BBC לטובת סיקור ללא משוא פנים יותר מאשר כל ספק חדשות אחר. מחקר עצמאי מצא שהשיעור הגבוה ביותר של אנשים חושב שסיקור ה-BBC בנושא הסיפור היה בעיקרו ניטרלי. אנחנו דוחים בתוקף את הטענות לפיהן כתבינו 'חגגו פעולות טרור' ודוחים בתוקף את המתקפה על חברי מערכת אינדיבידואלים, שפועלים כולם לפי אותם קווים מנחים של עריכה".