הזמר בניה ברבי דחה הצעה להשתתף בטקס הזיכרון הממלכתי לציון שנה למתקפת 7 באוקטובר, עליו אחראית שרת התחבורה מירי רגב. כך דיווח היום (חמישי) העיתונאי רן בוקר.
ללא קהל, לא בשידור חי: כך ייראה טקס הזיכרון בהובלת רגב
"אכן, קיבלנו פנייה לקחת חלק בטקס", מסר נתנאל מויאל, מנהל יחסי הציבור של הזמר. "בחרנו כמו בכל השנה האחרונה להמשיך להופיע ולחזק את החיילים, הפצועים, המפונים ואת משפחות החטופים שזה הדבר החשוב מכל. בהזדמנות זו אנו רוצים להביע חיזוק לחיילינו הנלחמים בחזית. נמשיך להגיע ולפגוש את הלוחמים והמשרתים, ומחזקים ומחבקים את משפחות החטופים. אמן ונדע ימים טובים, שנראה את החטופים שבים אלינו במהרה ונדע אחדות בעם ישראל".
בתדרוך לעיתונאים שהתקיים היום עם רגב, במקביל למחאה המחריפה מצד קיבוצים בעוטף עזה ומשפחות שכולות שהודיעו כי יחרימו את הטקס המתוכנן, הבהירה השרה כי היא "מתעלמת מהרעשים" ותמשיך להוביל את ארגונו. רגב אף השוותה בין הטקסים האינטימיים והקהילתיים שמתכננים הקיבוצים לקיים, לטקס הישראלי-פלסטיני שמתקיים מדי שנה ביום הזיכרון.
אמש הצטרפו הקיבוצים ניר עוז ויד מרדכי לרשימה הולכת ומתארכת של יישובים בדרום שהודיעו שלא ייקחו חלק בטקס הרשמי. "לא נשתף פעולה עם טקס פוליטי שינוהל בידי הממשלה", אמרו בניר עוז. כך גם ויתרו על השתתפותם הקיבוצים כפר עזה, כיסופים ונירים, וכן המושב נתיב העשרה. כפר עזה, אחד הקיבוצים החרבים שהופקרו ב-7 באוקטובר, ציין בהודעה מטעמו: "מן הראוי שהממשלה תרכז את מלוא המאמצים בהצלת החטופים ותסתפק בהורדת הדגל לחצי התורן, בעמידת דום בצפירה ולא בהפקת אירועים גרנדיוזים". גם הקיבוצים בארי ונחל עוז פרסמו הודעות דומות.
בעקבות המחאה הגוברת, פורסם אמש ב"מהדורה המרכזית" כי בממשלה שוקלים לבטל את הטקס. לצד הקיבוצים, עיריות שדרות ואופקים הודיעו כי הן מתכוונות להשתתף באירוע אם אכן יתקיים.