הטיקטוקרית היהודייה מונטנה טאקר מתחזקת חשבונות ברשתות החברתיות עם כ-14 מיליון עוקבים. המשפיענות הקנתה לה כרטיס כניסה לטקס הגראמי שנערך בפברואר האחרון, לשם הגיעה אחרי ביקור בישראל שבמהלכו נפגשה עם חטופות ששוחררו מהשבי. באותו טקס מתועד, החשוב ביותר בתעשיית המוזיקה בארצות הברית, טאקר בחרה לנצל את ההזמנה כדי להעלות מודעות לשחרור החטופים הישראלים - ש-133 מהם מוחזקים כבר חצי שנה ברצועת עזה.
זעקה את קולם של החטופים: מי את, מונטנה טאקר?
טאקר, בת 31 מלוס אנג'לס, צעדה על השטיח האדום עם שמלה ועליה הדפס גדול של סרט צהוב, המזוהה עם המאבק להשבת החטופים, ועליו התנוסס הכיתוב Bring Them Home ("החזירו אותם הביתה"). "זה אחד המקומות הכי גדולים להיות מוזמנים אליו", סיפרה מונטנה בריאיון לחדשות 12. "כשהתבקשתי להגיע לטקס בתור מוזיקאית ואומנית, ידעתי שאף אחד לא יעשה כלום. בטקסים קודמים ניסינו לגרום לאנשים חשובים רבים לענוד את הסיכות הצהובות ואולי שניים מתוך מאות שניסינו, ענדו אותן. לכן לא רציתי רק לענוד סיכה צהובה קטנה, אלא לוודא שזו תהיה הצהרה שאף אחד לא יוכל לפספס, לא משנה מי אתה".
כוכבת הרשת, שהתפרסמה בעקבות ריקודים ויראליים בטיקטוק שבהם היא מארחת משתתפים שונים, המשיכה כי "סבא וסבתא שלי הם ניצולי שואה ולהם לא היה אז קול. אני אסירת תודה שעכשיו יש לי קול, ושהמסר שלי נשמע ונראה. ידעתי שאני חייבת לעשות את זה".
המהלך קיבל את תשומת הלב שציפית לה?
"לא ממש ידעתי למה לצפות, אבל באקדמיה לאומנויות ומדעי ההקלטה (שאחראית על פרס הגראמי) ביקשו ממני שאסיר את הסרט שלי. הם אמרו שאנשים כועסים על השמלה שלי, שאין מקום לפוליטיקה בטקס. אמרתי להם: 'אין סיכוי, אני לא מוכנה להסיר אותו', ואז הם אמרו שהם לא יוכלו לשתף שום תוכן שלי בערוצים שלהם. שתי דקות אחרי, יו"ר האקדמיה הארווי מייסון ג'וניור ניגש אליי ואמר לי 'תודה שאת לובשת את זה, אני אוהב את השמלה שלך'. הוא גם ביקש להצטלם איתי". אותו מייסון ג'וניור גם גינה על הבמה את הטבח במסיבת נובה ונשא נאום מכמיר לב שבו ביקש להדגיש כי "מוזיקה מחברת בינינו ולכן זה צריך להיות המרחב הבטוח שלנו".
בדצמבר היא נפגשה עם חטופות ששוחררו מהשבי, בהן מייה שם בת ה-21 ואמילי הנד בת ה-9. "המטרה שלי הייתה לשמח אותן, למרות שלעולם לא אבין מה הן עברו ועוברות", סיפרה טאקר. "רדפו אחריהן כתבים רבים וכל אחד שרצה לשמוע את הסיפורים, אני רק רציתי לגרום להן לחייך. ביקרתי את מייה בבית החולים ודיברתי איתה, וממש לאחרונה ראיתי אותה שוב במיאמי ובניתי מערכת יחסים איתה ועם המשפחה שלה. נסעתי לבית של אמילי הנד, עשיתי לה לק וביליתי איתה, והיא לימדה אותי ריקוד. פרסמתי את זה באינסטגרם שלי. לא רציתי להציק להן ולשאול על הזמן בשבי, רציתי רק לדבר איתן כמו נערות צעירות רגילות ולהתחבר אליהן, שיידעו שהן יכולות להיות פתוחות ונינוחות איתי ושניצור חברות".
"אירועי 7 באוקטובר הועברו בשידור חי בידי חמאס, ואנשים עדיין שאלו 'איפה התמונות והסרטונים של התינוקות?'"
על רקע המלחמה הנמשכת, והערכת הרשויות בעזה כי יותר מ-30 אלף פלסטינים נהרגו ברצועה, המגרש המדיני לא מוטה לטובת ישראל בלשון המעטה - וכך גם התמיכה בה מצד כוכבי הוליווד.
מה מתקשים להבין בעולם בנוגע למתקפת חמאס, שגורם להם להיות אנטי-ישראליים כל-כך?
"אירועי 7 באוקטובר הועברו בשידור חי בידי חמאס אך עדיין מכחישים אותם. הם פורסמו בפייסבוק של אנשים, הם פורסמו בטיקטוק, בכל הרשתות החברתיות. אנשים עדיין שאלו 'איפה התמונות והסרטונים של התינוקות?' ולא משנה כמה ראיות הצגת בפניהם. אותי לא מזעזע אותי שכל זה קורה כי גדלתי עם הסיפורים של סבא וסבתא שלי. בגלל זה אני צריכה להשתמש בפלטפורמה שלי יותר מאי פעם, ואני אסירת תודה שבניתי קהילה ברשתות החברתיות עם כמעט 14 מיליון עוקבים. זה מספר מטורף. רובם לא יהודים ומגיעים מכל העולם, אז יש פוטנציאל שהם ייכנסו לעמוד שלי וילמדו על השואה, על מאבק באנטישמיות, הם יכולים ללמוד על מה שקורה באמת בישראל ואיך הם יכולים לעמוד לצידה ולצד חפים מפשע ולקרוא לשחרור החטופים".
"לא משנה מה אני לובשת, אני תמיד משתדלת להעביר את המסר - אם זה בתכשיטים או בבגדים שלי", היא מסכמת ומציגה בפנינו את הסווטשירט השחור שהיא לובשת עם הכיתוב Free our Hostages ("שחררו את החטופים שלנו").