למרות העדויות והממצאים המצטברים בנוגע למעשי הזוועה שביצעו מחבלי חמאס בנשים ישראליות במסיבה ברעים ובבתים ביישובי העוטף ב-7 באוקטובר, לא נשמע שום גינוי רשמי מצד ארגוני הנשים ברחבי העולם. בתגובה על כך, ועל הקולות המכחישים את המעשים, שנחשבים לחמורים שבפשעי המלחמה, קמפיין בין-לאומי יוצא נגד השתיקה הפושעת של ארגוני הנשים.

בקמפיין להעלאת המודעות לפשעים נגד נשים שבוצעו בשבת השחורה ולאנטישמיות, מגיעה בחורה להתלונן בארגון בין-לאומי של זכויות לנשים. תחילה היא מתקבלת בהכלה ובחום, אלא לאחר שהיא מספרת להם שמדובר במחבל חמאס, אומרות לה הנשים מטעם הארגון: "אל תיקחי את זה אישית, ההנהלה החליטה שכל האלימות כנגד ישראליות זו התנגדות לגיטימית".

ג'ייק טאפר, מגיש בכיר ב-CNN (צילום: CNN)
ג'ייק טאפר, מגיש בכיר ב-CNN|צילום: CNN

אחרי שגם כלי התקשורת הבין-לאומיים לא התייחסו לסוגיה הקשה והרגישה, בסוף השבוע האחרון הסירו כמה מהם את מעטה העמימות מעל הפשעים האלימים שבוצעו כלפי נשים. ד"ר כוכב אלקיים לוי, ראש הוועדה האזרחית לחקר פשעים נגד נשים באירועי ה-7 באוקטובר, אמרה בריאיון ל-CNN: "לוקח זמן עד שהפשעים נגד הנשים נחשפים, ואנחנו יודעים שרוב הנשים שנאנסו ושהותקפו מינית, גם נרצחו".

"הרשויות בישראל פתחו רק לאחרונה בחקירה של סיפורי הזוועות הללו. למרבה הצער, במקרים רבים הראיות נעלמו יחד עם הקורבנות", אמר ג'ייק טאפר, מגיש בכיר ברשת CNN. "למה שהקהילה הבין-לאומית והאו"ם ישתקו בנוגע לפשעים הללו? נראה שהם משמיעים את קולם לגבי כל כך הרבה מקרים אחרים".

שרי, מתנדבת ברבנות הצבאית, סיפרה בריאיון ל-CNN: "חלק מהנשים הגיעו כשהן לובשות תחתונים בלבד, והיה מאוד קשה לראות את זה". בשבועות האחרונים אוספת משטרת ישראל ראיות ועדויות למעשי הזוועה שביצע חמאס בנשים ישראליות.

קמפיין בין-לאומי נגד מעשי הזוועה שבוצעו כלפי נשים
קמפיין בין-לאומי נגד מעשי הזוועה שבוצעו כלפי נשים ב-7 באוקטובר

תדריך בנושא הרגיש נערך לאחרונה לכתבים הזרים. "יש לנו מידע מוצק נוסף לגבי הפשעים. גם מעדי ראיה וגם ממז"פ, ואנחנו עדיין בוחנים אותו", אמר סנ"צ דודי קץ מיחידת להב 433 לכתבים הזרים. העיתונאי הדני יותם קונפינו, נכח בתדריך. "ניסיתי לדווח על זה לאחר מכן, אבל זה לא כל כך פשוט, בעיקר כי לא ניתנת מספיק תשומת לב לעניין, אבל גם כי יש הרבה אנשים שפשוט מסרבים להאמין שזה באמת קרה. יש הרבה אנשים שרוצים ששאר העולם יחשוב שכל זה מומצא, שהאונס לא קרה", הסביר.

מנהלת המרכז לתקיפה מינית באוניברסיטת אלברטה בצפון קנדה חתמה על מכתב תמיכה פרו-פלסטיני, שטען שאין אימות לכך שמחבלי חמאס אנסו נשים במהלך מתקפת הפתע ב-7 באוקטובר. לאחר סערה ציבורית, נשיא האוניברסיטה הודיע על פיטוריה: "היא לא מועסקת יותר, אנחנו מכירים בנזקים ההיסטוריים והמתמשכים של האנטישמיות".