כ-60 איורים שמבקשים להנציח את עוטף עזה ויופיו של חבל הארץ, במציאות שקדמה לאירועי 7 באוקטובר, מוצעים לכל מי שיתרום למשפחות העוטף במסגרת המיזם "זיכרון עוטף", שהוקם בשיתוף אומנים מבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים וחברת הסטארט-אפ הישראלית Wix.
בפרויקט ניתן למצוא איורים מגוונים שהוכנו עבורו ונוצרו בטכניקות שונות, אשר המשותף לכולם הוא תיאור היישובים, הנופים, הטבע והפסטורליה של העוטף כפי שהיו לפני האסון, תוך דגש על סמלים ומבנים שמזוהים עם המרחב. במיזם ההתנדבותי משתתפים ומשתתפות מרצים, בוגרים וסטודנטים בשנת הלימודים הרביעית מהמחלקה לתקשורת חזותית שבקמפוס הירושלמי, ולצידם מישל קישקה, מבכירי המאיירים והקומיקסאים הישראלים, המאייר דוד פולונסקי והאומן זאב אנגלמאיר ("שושקה").
כך למשל, איורו של קישקה הוא שילוב של אסוציאציות בהקשר של קיבוץ בארי: חלוציות, עלייה לקרקע, מלחמת העצמאות, כלנית כפרח מוגן, פסטיבל "דרום אדום" והפוגרום שצבע את הקיבוץ באדום של דם. אנגלמאיר, לעומת זאת, רצה להנציח את התמונות דרך איור נאיבי וצבעוני שמזכיר כרזות וספרי ילדים משנות ה-50 וה-60 של קיבוצים ובהם בתים עם גגות אדומים, עצים, פרחים ומגדל מים. באיור "משהו נורא עומד לקרות" משתקפת אמונה נוסטלגית בטוב וביופיו של הטבע, תמימות ופסטורליה בימים שקדמו למתקפת הפתע.
עמית טריינין, ראש תחום האיור במחלקה לתקשורת חזותית ב"בצלאל", שגדל בקיבוץ בית ניר שבדרום, מספר על הפרויקט שיזם: "המהלך התחיל לזרום כחמישה ימים אחרי האסון הנוראי, כשהיינו בתוך עצב, כעס ומראות מאוד קשים של הרס נוראי. כמי שעוסק בתחום של תקשורת חזותית ושל איור, אני מודע לכוח שיש לתמונות קשות ולכוח שיש לתמונות חיוביות".
עשרות האיורים מוצגים באתר ייעודי שהוקם לטובת הפרויקט. עבור כל תרומה בסך מאה שקלים ניתן לבחור איור אחד, כאשר ההכנסות יועברו במלואן לקרן "שורש" שפועלת לסיוע מיידי עבור תושבי העוטף שנפגעו מהאסון. בשלב השני של המיזם, האיורים יתבססו על זיכרון אישי של ניצולים.