ההצגה "המלך עומד למות" של תיאטרון הקאמרי, הופסקה היום (שישי) בעקבות קריאות שהתעוררו מכמה מיושבי הקהל שזעמו על תוכן ההצגה, טענו שמדובר ב"טקסטים פוליטיים" ועוררו מהומה. השחקנים, קרן מור, רמי ברוך ונטע גרטי, נאלצו לעצור פעמיים בשל ההפרעה, שבעקבותיה חלק מהקהל החל בשירת "דמוקרטיה".
במרכז המחזה הקלאסי, שאותו כתב אז'ן יונסקו הרומני-צרפתי, עומד המלך בראנז'ה שימיי גדולתו מאחוריו. אשתו ורופאו מנסים לשכנע אותו לקבל את העובדה שהמוות שלו קרב, אך המלך נאחז בחיים ובכיסא בכל כוחו ומסרב לצאת למסעו האחרון. על העיבוד המודרני ועל התרגום אחראיים תום חודורוב ועירד רובינשטיין שגם ביים.
"אני מזהיר אותך, החלק השני הרבה יותר פילוסופי", אמר ברוך לאישה בקהל שגרמה למהומה. זו השיבה לו: "אתה חושב שהביביסטים לא פילוסופים?". בקרב הקהל גערו: "לכי קיבינימט, צאי החוצה עלובת נפש, את יכולה לצאת אם זה לא מוצא חן בעינייך".
בריאיון לגדעון אוקו ב"שישי בחמש" סיפר רמי ברוך שמה שעורר את המגיבים בקהל הייתה התחושה שהטקסטים בהצגה מבקרים את רה"מ נתניהו, למרות שנכתבו ב-1962. "זה כמובן היה רק בראש שלהם", הוסיף השחקן.
"אחרי המהומה שפרצה אי אפשר היה להמשיך, אז מצאנו את עצמנו עונים לקהל ומתבדחים ויוצרים איתם אינטראקציה, ומנסים לפייס בעזרת המור", סיפר ברול בריאיון. "כשנרגעו הרוחות ניסינו להמשיך הלאה, אבל לא הצלחנו. פניתי לאחת המוחות ושאלתי אותה איך היא הייתה רוצה שזה יסתיים".
"עברתי היום רגע מכונן בתיאטרון", כתב אחד מהנוכחים באולם, Marat Parkhomsvky שפרסם פוסט בעמוד הפייסבוק שלו. "ראיתי בקאמרי הצגה פוליטית חריפה, אקטואלית, חיה ונושמת, שגרמה לאנשים אחדים מהקהל להתחיל לצרוח באמצע נאצות לשחקנים, לשחקנים להגיב באומץ ושנינות, ולשאר הקהל לעודד אותם בלהט. זה היה רגע מדהים בהצגה מצוינת, שהזכיר למה בעצם צריך תיאטרון".
בקאמרי מסרו בתגובה: "המחזה 'המלך עומד למות' נכתב לפני עשרות שנים, במדינה אחרת ובשפה אחרת. זאת קלאסיקה יפהפיה ומורכבת והיא רלוונטית לכל זמן ולכל מקום. אנו מאמינים שתפקידו של התיאטרון הוא, בין היתר, לגעת ולעורר את הצופים בקהל, ואם הצלחנו בכך, הרי שהיצירה רלוונטית ומרגשת גם כאן ועכשיו. התיאטרון הקאמרי גאה בשחקניו וביוצריו".