אשת העסקים וכוכבת הריאליטי פריס הילטון טענה כי עובדים בבית הספר "פרובו קניון" במדינת יוטה שבו למדה, תקפו אותה ו"ביצעו בכוח בדיקות צוואר הרחם" בה ובתלמידות אחרות. "מאוחר מאוד בלילה, בסביבות 3 או 4 לפנות בוקר, הם לקחו בנות אחרות ואותי וערכו בדיקות רפואיות", שיתפה אתמול (שלישי) הילטון בטור וידאו מיוחד לניו יורק טיימס לצד קורבנות מסיפורים דומים.
It’s known as the troubled teen industry. Spread across the U.S., these facilities and programs are supposed to help children with mental health and behavioral issues.
— New York Times Opinion (@nytopinion) October 11, 2022
In reality, it is harming many of them. https://t.co/bCBYEdpVYm pic.twitter.com/qvm3LZ8oth
לדברי פריס בת ה-41, את הבדיקה אפילו לא ערך רופא, אלא "כמה אנשי צוות שונים שרצו שנשכב על השולחן". באופן הזה, כך היא מספרת, ביצעו בהן את זממם. בקול נרעד היא המשיכה: "אני לא יודעת מה הם עשו, אבל זה בהחלט לא היה רופא. זה היה מפחיד ממש, משהו שחסמתי במשך שנים רבות, אבל זה חוזר כל הזמן עכשיו, ואני חושבת על זה. במבט לאחור, כמישהי מבוגרת, זו בהחלט הייתה התעללות מינית".
היורשת למשפחת הילטון, בעלי רשת בתי המלון העולמית, פירטה על החוויה הקשה גם בשרשור בחשבון הטוויטר שלה, וכתבה כי היא נאלצה לשכב על שולחן "לצורך בדיקת צוואר הרחם". "בכיתי בזמן שהחזיקו אותי, והם פשוט אמרו 'לא, תהיי בשקט ותפסיקי להיאבק", כתבה הילטון והוסיפה "חשוב להיפתח לגבי הרגעים הכואבים האלה כדי שאוכל להירפא ולשים סוף להתעללות הזו".
I opened up in a @NYTimes video about something I’ve never discussed before. At Provo Canyon School, I was woken up in the middle of the night by male staff who ushered me into a private room and performed cervical exams on me in the middle of the night. https://t.co/mWxF8Pvmaw
— ParisHilton (@ParisHilton) October 11, 2022
הילטון כבר התבטאה בעבר כמה פעמים על החוויות המורכבות בפנימייה שבה "התחנכה" וקראה לרפורמות בסוג המוסדות שבו היא למדה. כשהייתה בת 16, הוריה קתי וריק שלחו את בתם הבכורה לבית הספר "פרובו קניון" שבמדינת יוטה בשל אופיה המרדני. היא שהתה שם במשך כמעט שנה עד ששוחררה הביתה.
הימים עברו ובשנת 2020 הוציאה הילטון את הסרט התיעודי This is Paris המצייר תמונה עגומה של תקופת הנעורים הבעייתית והחוויה הטראומטית שלה בפנימייה. "ידעתי שזה הולך להיות גרוע יותר מכל מקום אחר", אמרה פריס על המוסד, "זה היה אמור להיות בית ספר, אבל השיעורים לא היו במוקד בכלל. מהרגע שהתעוררתי ועד שהלכתי לישון, כל היום צעקו עליי. עינויים מתמשכים".
הילטון דיברה על המאבק לצד מי שהיו שלושה מחבריה לספסל הלימודים שאיששו את הטענות על התעללות. בדוקו, עוד שיתפה אשת העסקים כי התלמידים אולצו ליטול תרופות בכפייה, הוחזקו באמצעים שנועדו לכבול אותם בתור עונש ולעיתים אף הושלכו לבידוד למשך "20 שעות ביממה". "סבלתי מהתקפי פאניקה ובכיתי כל יום", היא הוסיפה, "הייתי אומללה כל-כך. הרגשתי כמו אסירה ושנאתי את החיים".
הגיהינום שמתארת פריס הסתיים כשמלאו לה 18. לאחר מכן היא שבה לביתה שבניו יורק וסירבה לדבר על החוויה הטראומטית שלה עד לשנים האחרונות. "הייתי אסירת תודה על כך שיצאתי משם, אפילו לא רציתי להעלות שוב את הסוגיה. זה היה משהו שהתביישתי בו ולא רציתי לדבר עליו".
בחודשים האחרונים היא חברה לארגונים בארצות הברית שמקדמים זכויות נוער במטרה להניע פעולה פדרלית נגד אותם מוסדות – ודיברה לצד 200 קורבנות אחרים. הילטון נפגשה עם מחוקקים כדי להוביל חקיקה שתמנע פגיעה בבני נוער בעייתיים – אשר נרשמה כחוק בשנה שעברה. הצעת החוק נועדה לספק פיקוח ממשלתי על מרכזי הטיפול לנוער ביוטה. פרט לכך, היא ביקרה בוושינגטון והביעה את תמיכתה ב"חוק האחריות הפדרלית לטיפול בקהילה" שמתכוון להמשיך ולחקור את ההתעללות הממסדית לכאורה במרכזים המדוברים.