סערת הסרט בנטפליקס: יוצרי הסרט "פארחה", שבאחת מהסצינות שלו לוחמים יהודים במדי צה"ל כמי שטובחים במשפחה עם תינוק במלחמת העצמאות, מגיבים בפעם הראשונה לסערה בארץ שגלשה גם לעולם - ותוקפים את הישראלים. 

• הגיע הזמן לדבר על הסרט שכולם הזדעזעו ממנו ואף אחד לא ראה
• שר האוצר: לשלול תקציב לתיאטרון שיקרין את הסרט "פארחה"

"הסרט שלנו נמצא תחת מתקפה של בכירים בממשלה הישראלית, התקשורת הישראלית וישראלים בכלל ברשתות החברתיות ובפלטפורמות אחרות", נכתב בשם היוצרים - הבמאית והתסריטאית דארין סאלם ושאר הצוות - בעמוד האינסטגרם הרשמי של הסרט, שנבחר גם לייצג את ירדן באוסקר. "אנחנו מגנים את ההאשמות המכפישות, את הקמפיין נגד הסרט ב-IMDB שנועד להוריד את הרייטינג שלו, את הניסיון לבטל את ההקרנה של הסרט בתיאטרון יפו ואת האיומים לבטל את המנוי לנטפליקס, שהעלתה את הסרט לפלטפורמה שלה". 

 

בפוסט, שזכה לאלפי לייקים, הוסיפו: "אנחנו מגנים את ההודעות מלאות השנאה שאנחנו מקבלים, את ההטרדה ואת הבריונות של הישראלים. לבמאית היה דחף לספר את הסיפור האנושי והסיפור האישי שנשאה איתה מילדותה כדי לחלוק אותו עם עולם. הקמפיינים נגדנו לא יסיטו אותנו מהמטרה שהיא לחלוק את הסרט ואת הסיפור שהוא מספר ברחבי העולם. הסרט קיים, אנחנו קיימים, ולא ישתיקו אותנו". 

הסרט שעלה אתמול לשירות הסטרימינג לא זמין לצפייה עבור המנויים שהממשק שלהם בעברית, אך לישראלים שמשתמשים בשירות באנגלית דווקא כן. בנטפליקס עדיין בוחרים שלא להגיב לסערה, שגרמה למאות ישראלים לשתף ברשתות החברתיות שהחליטו להתנתק מהשירות.

רבים מהמתנתקים שיתפו את החלטתם תחת הכותרת "ערכים לפני בידור". נטלי דדון, שניתן לומר שנושאת את דגל המחאה כתבה בחשבון האינסטגרם שלה, עוד לפני שצפתה בסרט: "בעלילת הדם שמופצת בסרט המזעזע אין שום דבר מעבר לרצון לתרום לשנאת העם היהודי. יש מספיק חברות סטרימינג ולא יקרה כלום אם נתנתק". מנגד, פעילים פרו פלסטיניים פועלים כל העת ברשתות החברתיות על מנת לתמוך בסרט ולהביא לכך שכמה שיגיע לכמה שיותר צופים.