ג'ניפר לורנס, מהכוכבות הגדולות של הוליווד שגם קיבלה את התואר אימא בשנה האחרונה, חשפה כי התמודדה בעבר עם שתי הפלות לפני שילדה את בנה. בכתבת שער לגיליון אוקטובר של המגזין "ווג" שפורסמה אתמול (שלישי), זוכת האוסקר שיתפה כי היא נכנסה להיריון בשנות ה-20 המוקדמות לחייה ו"עברה הפלה לבד במונטריאול" לפני שהספיקה לעבור הפלה יזומה. במקרה נוסף לורנס נכנסה שוב להיריון במהלך צילומי הקומדיה "אל תסתכלו למעלה" של נטפליקס, וגם אז לדבריה עברה הפלה שנייה. לאחר מכן, היא נאלצה להיכנס להליך כירורגי כדי להסיר רקמה מהרחם שלה.
לורנס נמנית עם הידוענים שחרדים לפרטיותם ולא מפעילה כלל חשבונות ברשתות החברתיות. רק אתמול, חצי שנה אחרי הלידה, היא חשפה את מין היילוד ושמו – סיי. לצד זאת, היא סיפרה כי הצליחה להביא ילד לעולם בזכות הליך רפואי, והתקוממה נגד העובדה שנערות ונשים צעירות ברחבי אמריקה שנכנסות להיריון, עומדות כעת בפני אפשרויות מוגבלות מאוד. "אני זוכרת מיליון פעמים שחשבתי על זה בזמן שהייתי בהיריון", אמרה ג'ניפר, "חשבתי על הדברים שקרו לגוף שלי. והיה לי היריון מעולה. היה לי הריון מאוד מוצלח. אבל כל שנייה בודדת בחיים שלי הייתה שונה, ולפעמים חשבתי לעצמי - מה אם היו מכריחים אותי לא להפיל?"
את דבריה אמרה השחקנית בת ה-32 על רקע הזעם שלה על ההחלטה הדרמטית של בית המשפט העליון בארצות הברית ביוני האחרון, שבו הוא הפך את הפסיקה ההיסטורית "רו נגד וייד" – אותו תקדים משפטי שסיפק לנשים אמריקניות את הזכות להפיל. לורנס גדלה בקנטקי, אחת מאותן מדינות שמרניות שהטילו איסור כמעט מוחלט על הפלות לאחר ביטול הפסיקה - מה שלדבריה הגביר את הקרע במשפחתה הרפובליקנית שהחל כשדונלד טראמפ נבחר לנשיא.
לפי ווג, חלק ניכר מהאכזבה של לורנס מביטול הפסיקה נוגע באופן אישי לבני משפחתה, לרבות אביה. אחרי לידת בנה הבכור, ניסתה השחקנית לתקן את המחלוקת המשפחתית – אך הפסיקה של בית המשפט העליון הפכה את העניינים למורכבים יותר. לורנס סיפרה כי ניגשה לטיפול: "עבדתי כל-כך קשה בחמש השנים האחרונות כדי לסלוח לאבא שלי ולמשפחתי ולנסות להבין שזה שונה. המידע שהם מקבלים שונה, החיים שלהם שונים. ניסיתי להתגבר על זה ואני באמת לא מצליחה. אני לא יכולה. אני מצטערת שאני פשוט משחררת מזה, אבל אני לא יכולה להתמודד יותר עם אנשים שאינם מעורים פוליטית. אתה גר בארצות הברית. אתה חייב להיות פוליטי. פוליטיקה הורגת אנשים".
"אני לא רוצה לזלזל במשפחה שלי", המשיכה ג'ניפר, "אבל אני יודעת שהרבה אנשים נמצאים במצב דומה עם המשפחות שלהם. איך יכולת לגדל בת מלידה ולהאמין שלא מגיע לה שוויון? איך?"
אולי היא מביעה סלידה מהרשתות, אבל ג'ניפר לורנס היא אחת מהמפורסמות המעורבות ביותר מבחינה פוליטית. אי-שוויון הוא סוגיה שהיא ושחקניות אחרות נאלצות להתמודד איתה גם בהוליווד: לורנס, שהייתה השחקנית המרוויחה בתעשייה נכון לשנת 2015, מקבלת לעיתים קרובות בעבודותיה שכר נמוך יותר מאשר הקולגות הגברים. היא גילתה שהיא הרוויחה הרבה פחות מחבריה לסט הצילומים של "חלום אמריקאי", ובשנה שעברה דווח כי היא הרוויחה חמישה מיליון דולר פחות מליאונרדו דיקפריו ב"אל תסתכלו למעלה", למרות שחלקה את אותה תשומת לב ציבורית עימו. בתוך כך, מגזין "וראייטי" פרסם הקיץ את המשכורות הגבוהות בהוליווד, כאשר רק חמש נשים נכנסו לרשימה הכוללת כמעט 30 שחקנים ושחקניות. במקומות הראשונים ניתן למצוא, כצפוי, גברים.
לורנס, שתגיע החודש לפסטיבל הסרטים בטורונטו להקרנת הבכורה של סרטה החדש "Causeway" שיצא בנובמבר, טענה בריאיון כי בדרך כלל השחקנים הגברים נהנים משכר גבוה יותר, אבל זה לא הופך את הפערים לפחות מתסכלים: "זה לא משנה כמה אני עובדת. אני עדיין לא הולכת לקבל את אותו סכום כמו הבחור ההוא, בגלל הוואגינה שלי?"