בפוסטר של אודיה לקראת ההופעה בקיסריה בחודש הבא, הצטלמה הזמרת הצעירה בחולצה של טופאק. מי שמכיר את המוזיקה שלה, עשוי לתהות בליבו: "מה הקשר?" - אבל אודיה שפרצה בשנה האחרונה התחילה את דרכה במוזיקה כבר בגיל 8, כשלמדה פיתוח קול ולקחה שיעורי גיטרה ופסנתר. "הייתי קצת מחאתית בטקסטים הראשונים שלי שכתבתי בגיל 14", היא מספרת בריאיון ל-N12. אולי השירה המחאתית של טופאק היא מקור ההשראה.

אודיה אזולאי (צילום: ערן לוי)
אודיה אזולאי|צילום: ערן לוי

לפני פחות משבוע חגגה אודיה אזולאי את יום הולדתה ה-21. את אלבום הבכורה שלה "אור" היא שחררה בשנה האחרונה, לצד כמה סינגלים שזכו למיליוני צפיות ביוטיוב והתקבלו באהבה בתחנות הרדיו, ובהם: "אם הייתי צריכה" ו"תשבור לי ת'לב". בהתאם היא סומנה בידי רבים כאחת הפריצות הבולטות בשנה החולפת, וכמעט בלי לשים לב היא מגיעה לאמפי קיסריה - החלום הרטוב של כל זמר וזמרת בישראל.

 

 

איך זה קרה מהר כל-כך?

"זה סופר מרגש ומטורף שזה קורה. אני תמיד אומרת שיש חלומות שלא הספקתי אפילו לחלום והשם כבר מגשים לי אותם. אבל זו כמובן גם עבודה קשה שלי. אני יודעת שמהצד זה נראה לאנשים כאילו הרגע פרצתי ובתוך רגע יש הופעה בקיסריה, אבל מגיל 14 אני במקצוע הזה ועובדת קשה כדי להצליח. כשאתה עובד באינטנסיביות ומתמיד במשך זמן רב, באיזשהו שלב אתה גם אמור לקצור את הפירות, אז אחרי שלוש הופעות סולד אאוט ברידינג 3, הלכנו בגדול על קיסריה".

אודיה אזולאי (צילום: סער פסח)
"יש חלומות שלא הספקתי אפילו לחלום והשם כבר מגשים לי אותם". אודיה|צילום: סער פסח

את סינגל הפריצה "אור", שנושא את שם האלבום, שיחררה אודיה לפני כשנתיים. אך כמו שהיא מספרת, לקח לו זמן להתניע. "היו לו קצת פחות מ-100 אלף השמעות ביוטיוב אחרי שלושה חודשים, וזה כבר היה השיר השלישי שהוצאתי שפחות תפס. אז פשוט לקחתי את הסידור והתחלתי להתפלל שיקרה משהו. רק אחרי כמה חודשים התחילו לקרות דברים, קיבלתי תיוגים באינסטגרם והצפיות של השיר התחילו לזנק - ממאה אלף למיליון. אחר-כך הוא נכנס לפלייליסט של גלגלצ והבנתי את כוחה של תפילה. מאז ועד היום אני ברוך השם במסלול של עשייה. זה פתח לי דלתות להרבה שיתופי פעולה ולזמרים שהאמינו בכישרון שלי, נתנו לי את ההזדמנות ליצור איתם ולכאלה שהטו אוזן כדי לשמוע עוד חומרים שלי".

 

 

מי האומנים ששימשו השראה בשבילך?

"וואו, רשימה ארוכה מאוד. אפשר לומר שאני מאוד מושפעת מאמינם, נתן גושן ואורי בן ארי, וזה ניכר בשירים שלי. שלמה ארצי גם מאוד משפיע עליי ועידן רייכל".

המוזיקה כמעט תמיד הייתה שם מבחינת אודיה. בגיל 8 היא התחילה לנגן על גיטרה ופסנתר, הלכה לשיעורי פיתוח קול, ובהיותה נערה נכנסה לעולם הכתיבה וההלחנה. "אז כבר הבנתי שאני רוצה ממש לעשות מוזיקה ולהיות הפנים מאחורי זה", היא נזכרת. "בהתחלה כתבתי על החיים של נערה בת 15-14, על ההורים שלי, אנשים שאהבתי, חברות שלי, ובעצם נהגתי להסתכל על החיים שלי מהצד ולהעביר ביקורת על כל מיני נושאים דרך הטקסטים".

אזולאי גדלה בבית "מסורתי פלוס" כלשונה, אך תמיד הייתה בין העולם הדתי לחילוני. הוריה חינכו את אחיה הגדול ואותה לשמור שבתות וחגים, ולבית הספר הממלכתי-דתי היא הלכה עם חצאיות. בשעות אחר הצהריים היא כבר החליפה למכנסיים. "זה תמיד היה בין לבין מתוך מקום של 'תעשי מה שאת רוצה'. כן לימדו אותי על הקב"ה וכן חינכו אותי להתפלל ולברך על האוכל, וזה מדהים בעיניי".

אודיה אזולאי (צילום: שי פרנקו)
אודיה אזולאי|צילום: שי פרנקו

בגיל 12 היא החליטה לקחת רגע לעצמה ולבחון את העולם החילוני: "רציתי לראות מה יש שם. אולי זה דבר שמתאים לי או נעים לי יותר. אז היו שנתיים שבהן הפסקתי לשמור שבת, עברתי לבית ספר חילוני ביוזמתי, ובגיל 14 'חזרתי הביתה' מה שנקרא כי הבנתי שזו לא אני. הבנתי שאני כן אוהבת את המעטפת הדתית ובחרתי בה מחדש מאז ועד היום".

"הקהל שלי מגוון ומשולב כמוני"

את המקום הגדול שהיא מקדישה לדת ולאמונה פוגשת אודיה גם בשירים שהיא כותבת. "זה לא משפיע עליי באופן קיצוני ואני לא חושבת שיש סתירה בין חזרה בתשובה לבין היותי יוצרת, אבל זה נמצא בטקסטים שלי כי זה חלק מהחיים שלי - וכל מה שנמצא בחיי יהיה בשירים שלי. המטרה שלי במקצוע הזה היא בעיקר לחזק אנשים מבחינה רוחנית בחיי היום-יום שלהם".

באיזה קהל את נתקלת בהופעות שלך?

"מגוון ומשולב. כמוני. גם אני מגוונת ולא דבר אחד. לפעמים שואלים אותי - 'איך יכול להיות שיש לך גם קהל חילוני וגם דתי?' - התשובה שלי היא כי גם אני בעצמי טיילתי בין העולמות האלה. אני חושבת שקל לקבל קהל שהוא מגוון כשאתה מגוון ומקבל בעצמך סוגים שונים של אנשים. אני מקבלת את כולם אז כולם מקבלים אותי".

אודיה אזולאי (צילום: ערן לוי)
"הבנתי את כוחה של תפילה"|צילום: ערן לוי

את התמיכה אודיה קיבלה גם מצד כמה רבנים שהתייעצה עימם לגבי שירת נשים. "לא מרתיע אותי לגעת בזה", היא קובעת. "אני יודעת ששירת נשים היא סוגיה רגישה, אבל כשמסתכלים על כף המאזניים אני רואה את ההשפעה החיובית. לא פעם ולא פעמיים קיבלתי הודעות מכל מיני אנשים ואפילו מאדם אתאיסט ששמע שיר שלי וכתב לי שחלחלו בו הרהורי תשובה. זה ערך גבוה מאוד מבחינתי ואני לא אוותר על דבר כזה בעד שום מחיר".

"אנחנו חיים בדור שונה, ואני בעצמי התחזקתי משירים של אחרים בעבודת השם שלי", הוסיפה אודיה. "זה דבר שמציל אותי ביום-יום. בכלל, משמח אותי שיש עוד זמרות וזמרים שנותנים מקום לקב"ה בשירים שלהם. אז אם גם אני יכולה לתת דבר כזה, אעשה את זה באהבה ולא אחשוש".

אודיה תגיע לאמפי קיסריה ב-21.5. כרטיסים