שירלי הלפרין היא אחת מעיתונאיות המוזיקה החשובות בעולם. בימים אלה היא עורכת את מדור המוזיקה  Variety, ולאורך הקריירה בת עשרים השנה שלה, כתבה במגזיני התרבות החשובים בעולם - הוליווד ריפורטר, בילבורד, רולינג סטון ועוד.

היא נולדה וגדלה ביהוד ולאחר מכן עברה עם הוריה לארצות הברית. 
לאורך השנים ביקרה בישראל מדי קיץ ובימים אלה היא נמצאת בביקור נוסף, שבמהלכו תשתתף בפאנל שיתקיים ב-Vesperr, בית הקפה והמיזם של fiverr ו-we like you too, שהופך בשעות הערב ל"בית תרבות אלטרנטיבית". הפאנל בהשתתפותה, שנערך במסגרת שיתוף הפעולה של המקום עם fiverr, יידון בנושא הצלחה בעולם - בהקשר מוזיקלי. 

נועה קירל במשדר צביקה פיק (צילום: אורטל דהן)
נועה קירל|צילום: אורטל דהן

"יש פה הרבה מאוד כישרון", אומרת הלפרין בשיחה עם N12. "יש הרבה אומנים ישראלים שאני רואה שמצליחים,  כמו ההרכב לולה מארש. אני רואה את סטטיק ובן אל, נועה קירל, שמתי עליהם עין". על קירל יש להלפרין הרבה מה להגיד: "אני חושבת שהיא מוכשרת בטירוף וקרובה מאוד להוציא להיט שיצליח בענק. היא ממש בדרך הנכונה". בשלב זה היא שואלת: "מי שרה את 'לך לישון'?", ולמשמע התשובה: "אנה זק", היא אומרת: "זה השיר הכי טוב בעולם! אם יכתבו לו מילים באנגלית, זה יכול לעבוד". 

ביג ת'יף,  Big Thief (צילום: getty images)
big thief, ביטלו בגלל ה-BDS|צילום: getty images


הרבה אומנים ישראלים שמים לעצמם למטרה לפתח קריירה בין לאומית. לפעמים זה נשמע כמו פנטזיה מדומיינת, עד כמה זה ריאלי?
"כדי להצליח בארצות הברית צריך לבלות שם הרבה מאוד זמן. צריך להופיע, להתראיין, להיפגש עם אנשים, כל הזמן לעבוד בזה. אומנים ישראלים אוהבים את ישראל, זה קשה לעבור לגור במקום שבו אף אחד לא מכיר אותך, אבל צריך להיות שם 90% מהזמן. זה נכון גם אם אתה בריטי או מכל מקום אחר בעולם". 

לאחרונה להקת ביג ט'יף ביטלה הופעה בארץ בגלל ה-BDS. עד כמה זה נוכח מנקודת המבט שלך?
"כשזה מגיע להופעות בישראל, יש הרבה פינג פונג אבל אין באמת פעולות. אין דיון על איך דברים כן יכולים לעבוד. לקרוא לאנשים לבטל מבלי שאין דיאלוג? אני לא רואה את ההיגיון בזה. ההשפעה היחידה היא שהקהל הישראלי לא רואה את ההופעות האלה. 

"במקרה של ביג ט'יף, על אחת כמה וכמה. מה זה אומר, שלהקה לא יכולה שיהיה לה חבר ישראלי? אנחנו לא רואים את זה בתחום הקולנוע למשל. כשהם כתבו על הסיבות שבגללן הם מבטלים הם ניסו לעשות את הדבר הנכון, אבל עשו את ההפך". 

שירלי הלפרין
שירלי הלפרין. נקודת מבט חיצונית על הייצוא המוזיקלי

אנחנו בעידן האינסטגרם והטיק טוק. אנחנו רואות את Runing Up That Hill זוכה לעדנה מחודשת, למשל. מה בעינייך ההשפעות על המוזיקה הוותיקה יותר?
"אני חושבת שזה נהדר, יש כאן הזדמנות לשירים למצוא קהל חדש. בטיק טוק דברים נראים קצת אחרת, אם יש מישהו שמצליח שם מאוד, חברות התקליטים משקיעות הרבה כסף כדי להחתים אותו, אבל הם לא באמת יודעים מה הם מקבלים. ליל נאז X הוא דוגמה למשהו טוב שיצא מזה. הוא האומן הכי חשוב שהתגלה דרך הרשתות החברתיות". 

עם ליל נאז מנגן הישראלי עומר פדי.
"הוא נהדר! אני עוקבת אחריו הרבה זמן. המבטא הישראלי שלו כמעט נעלם… גם ג'וני גולדשטיין, ג'ורדי, זה מדהים לראות את האנשים הופכים להיות חלק מהחבר'ה". 

איגי אזליה סיפרה בריאיון שהיא מרגישה שבשביל להיות ראפרית היום, את פשוט צריכה הרבה עוקבים באינסטגרם. עד כמה זה נכון בעינייך?
"אין ספק שיש לך יותר סיכוי. אבל גם אם אתה מפורסם ואתה מגיע עם ניסיון והיתרון הזה - זה צריך להיעשות בדרך חכמה. דברים צריכים להיות אמיתיים, אין קיצורי דרך".

הפאנל בהנחייתו של נוי אלוש ובהשתתופתה של הלפרין, יתקיים ביום ראשון הקרוב, 20:00, Vesperr תל אביב