שורה של אומנים ישראלים מובילים הגישו לשר התרבות חילי טרופר טיוטת הצעת "חוק המוזיקה הישראלית", שנועד לעגן, בפעם הראשונה בתולדות המדינה, תמיכה ישירה בתעשיית המוזיקה, בדומה לקיים בתעשיית הקולנוע. בפגישה עם מיכה שטרית, מירי מסיקה, קובי אוז, שולי רנד ושי צברי, סיכם טרופר שימשיך במאמצים לפעול לקידומו של החוק.
מדובר בטיוטה ראשונה לחוק, שמבקש לאמץ ולעגן מנגנון של תמיכה ישירה שדומה למנגנון התמיכה בחוק בתחום הקולנוע. בהצעת החוק מבקשים לקבוע כינון של מועצה למוזיקה הישראלית, שבין תפקידיה לייעץ לשר לעניין מדיניות בתחום המוזיקה ולעניין מבחני התמיכה. כמו כן, במסגרת החוק ייקבע תקציב שנתי ייעודי לתמיכה במוזיקה הישראלית.
"אנחנו רוצים שיוצרים גדולים לא יצטרכו לנהל מלחמה קיומית יומית וליצור מתוך צורך ומתוך דוחק", אמרה מסיקה במהלך הפגישה. "אני רוצה שהם יצרו שירים מתוך נחת ומתוך רוגע - שירים שמשקפים את האמת האומנותית הפנימית שלהם". שולי רנד הוסיף: "בעבר כשאני הייתי כותב שיר, חשתי שאני יוצר את מה שאני מרגיש שנכון להגיד בעת הזאת. כיום אני צריך להילחם בעצמי כדי שלא יכנסו שיקולים אחרים. זה חייב להשתנות".
טיוטת "חוק המוזיקה" שהוגשה לשר היא תוצר של צוות משפטנים בהובלת עו״ד ענבר נכט. הקרן המשפחתית של ענבר ומריוס נכט התפרסמה בשנתיים האחרונות, בין היתר, כמי שיזמה את הפרויקט המוסיקלי "צו השעה". בפרויקט, שנועד לסייע לתעשיית המוסיקה לאור משבר הקורונה ושזכה בפרס אקו"ם, הועסקו למעלה מ-80 האמנים המובילים בישראל לצד למעלה מ-1,000 אנשי תעשיית המוסיקה. לדברי הקרן, במהלך העבודה על הפרויקט נחשפה עו״ד נכט, כמי שהובילה אותו, להזנחה ארוכת השנים של תעשיית המוסיקה בידי ממשלת ישראל.
"שמחתי להיפגש עם האומנים והאומניות ואני בטוח כי נמשיך בשיתוף הפעולה הפורה שמתקיים בינינו מאז כניסתי לתפקיד שר התרבות. יש ערך עצום למוסיקה הישראלית ואני רואה חשיבות רבה בקידומו של חוק המוזיקה ובתקופה הקרובה אפעל יחד עם מובילי המהלך בניסיון לקדמו".