אירופה אומרת "רק ביבי" - אבל עם איזה שיר? יממה חלפה מאז נחשפו לראשונה השירים המועמדים לייצוג ישראל באירוויזיון 2022 בטורינו, ולא רק בארץ האזינו להם בקשב רב. גם במדינות אירופה השונות, שתושביהן יהיו אלה שיצביעו ויחרצו את גורלנו בתחרות המוזיקה הגדולה בעולם במאי הקרוב, הקשיבו וגם הגיבו - ואפילו דירגו את 8 השירים של 4 המועמדים לייצוג ישראל - ומניתוח של תגובות רבות ברשת, מסתמנת תמונה די ברורה.
לכל מועמד/ת לייצוג ישראל - ענבל ביבי, ספיר סבן, אלי חולי ומיכאל בן דוד - נכתבו שני שירים ייעודיים, ומאז שהם פורסמו באתר תאגיד השידור הישראלי "כאן" וביוטיוב, הצפיות ממשיכות להיערם - וכך גם כמות התגובות מעבר לים, שכמעט כולן חיוביות ומפרגנות לרמת השירים, הכישרון הווקאלי של הזמרים שהגיעו לשלב הבחירה הסופי - ורמת ההפקה והעיבודים.
המשותף לרוב המעריצים שדירגו את השירים או האזינו להם והגיבו הוא שמי שצריכה לייצג את ישראל בתחרות היא ענבל ביבי בת ה-24. שני השירים המועמדים שלה, "ZAZA" ו-"Marionette", זוכים לפופולריות הגבוהה ביותר, ובדירוגים רבים הם מופיעים או במקום הראשון או בשני - או לכל הפחות בשלישייה המובילה. הם גם צברו את מספר הצפיות הגדול ביותר עד כה בהשוואה לשירים של המועמדים האחרים.
שני השירים של ענבל הרשימו את מרבית השומעים - ומדובר בשני שירים שונים לגמרי זה מזה: "ZAZA" הוא להיט פופי רקיד, מעין שילוב של נועה קירל ונגה ארז עם פזמון שלא מתפוצץ כפי שאולי היה מצופה לקבל משיר שמיועד לאירוויזיון, אבל כן נדבק למוח - ו-"Marionette" הוא מעין בלדה עוצמתית ומודרנית ממחוזות דמי לובאטו וסיה עם פזמון ענק ומפוצץ, ואם תרצו הגדרה מדויקת יותר - אז אכן, מדובר בשיר מאוד 'אירוויזיוני'. ואולי דווקא בגלל זה צריך לבחור בשיר השני? דילמה לא פשוטה.
ג'וד מבריטניה היה אחד המעריצים הראשונים שכבר פרסמו סרטון תגובה לכל השירים המועמדים - וציין שהכי אהב את שני השירים של ענבל ואת השיר "Head Up" של ספיר סבן. לדבריו, השיר "ZAZA" מרגיש מאוד ישראלי וחזק, והפזמון כבר נתפס לו חזק בראש. כששמע את "Marionette" הוא טען שהשיר קליט מאוד והפזמון זכיר למדי - ושהסגנון מזכיר לו את אריאנה גרנדה. בתגובות לסרטון, שני השירים של ענבל ביבי דורגו לרוב במקומות הראשונים - וחלק מהמדרגים ציינו שהם קרועים בין שני השירים.
קווינטו מהולנד ציין שהשיר "ZAZA" הוא בעל צליל מאוד אופייני לישראל ונהנה לזוז מצד לצד במהלכו - וסבור שזו הבחירה הנכונה ביותר עבור ישראל מבין כל השירים המועמדים: "יש לו את הפוטנציאל הכי גדול. אני מעריץ גדול של צלילים אתניים".
מעריץ נוסף מגרמניה שהאזין לשירים לא יכול היה להחליט בין שני השירים של ענבל, אבל ציין שאחרי שמיעה ראשונה, גם הוא נוטה לתמוך ב-"ZAZA". מעריצה משוודיה שהגיבה לקליפ של "ZAZA" ציינה בהתלהבות: "12 נקודות לישראל! אתם חייבים לבחור בזה!".
בדירוג של אתר Eurovision World, שני השירים של ענבל ביבי זכו לדירוג הגבוה ביותר מבין כל השירים: 4.6 כוכבים מתוך 5 ל-"ZAZA" ו-4.7 כוכבים מתוך 5 ל-"Marionette". בסקר שנערך באתר שהצביעו בו מעל 1,700 משתתפים, ענבל ביבי מובילה בפער ניכר על 3 המועמדים האחרים וזוכה ל-41% תמיכה, זאת לעומת 25% תמיכה באלי חולי, 21% במיכאל בן דוד ו-13% בספיר סבן.
בסקר של בלוג האירוויזיון המוביל wiwibloggs, ענבל ביבי מובילה בפער גדול על מתחריה: כמחצית מהמצביעים מעדיפים את אחד משני השירים שלה ביחס לתמיכה בכל השירים האחרים. בסקר שבו הצביעו מספר דומה של משתתפים, כ-24% הביעו תמיכה בשיר "ZAZA" ו-22% ב-"Marionette". במקום השלישי - עם 14% תמיכה אלי חולי והשיר "Blinded Dreamers".
סקרים נפרדים שהועלו באתר ושאלו איזה שיר כל מועמד צריך לשיר בתחרות, המחישו עד כמה קשה למעריצים באירופה להחליט בין שני השירים של ענבל ביבי: "ZAZA" זוכה לקצת יותר מ-50% תמיכה, ואילו "Marionette" עם יותר מ-49% - ממש כמו התוצאות הצמודות של בחירות 1996, אז הלכנו לישון עם פרס וקמנו עם... ביבי.
באפליקציה My Eurovision Scoreboard שבה מדורגים שירי האירוויזיון ותחרויות הקדם השונות מדי שנה, שני השירים המובילים בדירוג אף הם שני השירים של ענבל - כשהשיר "ZAZA" מוביל בפער קטן על פני "Marionette". במקום השלישי - השיר "Head Up" של ספיר סבן, ובמקום הרביעי - "Blinded Dreamers" של אלי חולי.
כשבוחנים סרטוני דירוג שונים של מעריצים מכל רחבי אירופה שהועלו ליוטיוב, התמונה היא די זהה: השירים של ענבל בראש או שלפחות אחד מהם נכלל בין שניים או שלושת השירים המובילים. בחלק מהדירוגים השיר "I.M" של מיכאל בן דוד ראשון - וגם השיר "Blinded Dreamers" של אלי חולי, אך ברובם, כאמור, ענבל ראשונה עם אחד מהשירים שלה.
השירים המלאים של המועמדים הנוספים
כאן תוכלו להצביע לשיר המועדף עליכם
אלה המתחרות של ישראל בדרך לגמר אירוויזיון 2022
הזמר/ת והשיר המנצחים, שייבחרו ב-5 בפברואר, ייסעו לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון ה-66 שתתקיים בטורינו שבאיטליה - ויתמודדו תחילה בחצי הגמר השני שייערך ב-12 במאי. אלה המדינות שצפויות להתמודד מול ישראל בחצי הגמר השני:
מהחלוקה ניתן לקבוע, לפחות על הנייר, שלישראל צפויה, לכאורה, דרך קלה יותר לגמר - זאת למרות שרק 5 שירים מתוך 41 בסך הכל נבחרו עד כה. מדינות לא מעטות שישראל שובצה עמן בחצי הגמר לא נחשבות לחזקות אם לשפוט לפי תחרויות העבר - כך שנראה שסיכויי ההעפלה של ישראל לגמר התחרות בפעם השביעית ברציפות עלו.
אם ישראל תהיה אחת מ-10 המדינות שיעלו לגמר, השיר הישראלי יבוצע גם בשלב המכריע של התחרות ב-14 במאי, אז תיבחר המדינה הזוכה החדשה שגם תארח את האירוויזיון בשנה הבאה בשטחה. באירוויזיון 2022 יתחרו 41 מדינות - ובשבועות הבאים ייבחרו באופן רשמי כל השירים שייצגו אותן בתחרות.