אחרי שעשרות אומנים ואומניות המציגים בתערוכה במוזיאון רמת גן חתמו על עצומת תמיכה באומן דוד ריב, שעבודתו הוסרה על ידי ראש העיר כרמל שאמה הכהן, הערב (שלישי) הגיע שלב המעשים. רבים מהם הגיעו לתערוכה וכיסו בבדים שחורים את יצירותיהם. על פי עדות מהמקום, שאמה הכהן הגיע למקום לכמה רגעים וצעק על המוחאים.
מלבד זאת, לטענת אחד מהגורמים במחאה, רוב האומנים שלחו מכתבים רשמיים, מעבר למכתב המחאה שיצא ברשתות החברתיות עם הבקשה להסיר את עבודותיו. מחר בצוהריים אמור להתקיים דיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעניין. כמו כן, שר התרבות חילי טרופר היה אמור לערוך היום ביקור במוזיאון המחודש, אך לאחר שיחה עם לשכת ראש העיר ובעקבות הסערה - הסיור נדחה.
בין האומנים המוחאים, נמצאות זויה צ'רקסקי שכתבה בחשבון הפייסבוק שלה: "כתגובה לאקט צנזורה אלים של ראש העיר כרמל שאמה הכהן שדרש להסיר מהתערוכה עבודה של ריב, אני דורשת להסיר גם את עבודותיי מהתערוכה, עד להחזרת הציור".
האומנית מיכל שמיר, ראש בית הספר לאומנות במכללה האקדמית ספיר, שעבודותיה מוצגות גם כן בתערוכה במוזיאון, אמרה בשיחה עם N12: "כרמל שאמה הכהן עבר על החוק. כשמדובר ביצירה אומנותית, על פי החוק בארץ, למוזיאון יש אוטונומיה. לראש העירייה יש איקס סמכויות ואף אחת מהן היא לא לקבוע מה יהיה בתוך המוזיאון".
"עבודות אומנות מדברות על החיים, מציפות את מה שקורה בהם - הן לא הדבר עצמו", מוסיפה שמיר וכמו אומרת את המובן מאליו. "זה לא שמישהו קבע שירושלים היא חרא, העבודה מציפה סוגייה. זה התפקיד של אומנות. העבודה של דוד ריב לא גורמת לירושלים להיות עיר אלימה, לא גורמת לאדם חרדי לרצוח נערה בת 16 במצעד גאווה, החיים גורמים לזה".
"לכן", היא מסבירה, "החלטנו שאנחנו לא יכולים לשתף פעולה עם דבר כזה. להוריד את חופש הביטוי לאומן זה כמן לכרות לו יד. זו תערוכה קבוצתית ואנחנו לא מוכנים שהעבודות שלנו ימשיכו להיות תלויות אחרי שהורידו עבודה אחרת".
כזכור, שלשום הציג שאמה הכהן את היצירה וביקש מעוקביו לענות על סקר - "לב" להסרתה, ואימוג'י צוחק להשארתה. "אין לו זכות להסיר יצירה ממוזיאון, בטח שלא באמצעות משאל בפייסבוק", אמר ריב ל-N12. "היצירה באה להראות כמה ירושלים היא נפלאה, אבל גם כזו שרוויה בקונפליקטים ובמתח".