הסרט הדוקומנטרי "לאה צמל, עורכת דין" (Advocate) זכה הלילה (חמישי) בפרס האמי לסרט התיעודי הטוב ביותר. הסרט, שביימו רחל לאה ג'ונס ופיליפ בלאיש, עוקב אחר העבודה של עורכת הדין שייצגה במערכת המשפט הישראלית פלסטינים שהואשמו בפעולות טרור וברצח ישראלים.
מירב חג'אג' מפורום 'בוחרים בחיים' של המשפחות השכולות אמרה כי הענקת הפרס היא ''אגרוף בפרצוף למאות משפחות שכולות. הבושה והביזיון נגרמו בראש ובראשונה בגלל אלו שאישרו את הקרנת הסרט על לאה צמל, מייצגת המחבלים שרצחו את הילדים שלנו. זוהי עוד הוכחה שעולם הקולנוע מנותק לחלוטין מרחשי הציבור ומחוייב לאג'נדה קיצונית, פוסט ציונית שלא מתביישת לפגוע במשפחות השכולות".
"אין עוד מדינה אחת בעולם שהייתה מאפשרת הקרנה ויצירה של סרט על אישה מפלצתית מסוגה של צמל'', סיכמה חג'אג'. יו''ר תנועת אם תרצו מתן פלג אמר כי ''זכיית הסרט בפרס האמי היא אות קלון ויריקה בפרצופם של המשפחות השכולות ושל עם ישראל כולו. מעולם לא היה ניתוק גדול כל כך בין אנשים שמכנים את עצמם 'אנשי רוח' ובין רוח היצירה האמיתית. מה בין יצירה ותרבות ובין האדרה של מחבלים ויצירת סרט מתחסד על מי שמייצגת אותם?".
ב-2019 התעוררה סערה ציבורית כשהסרט, של HOT 8, על מי שכונתה "פרקליטת המחבלים", זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל דוקאביב. שרת התרבות דאז מירי רגב פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, ודרשה שהסרט לא יוקרן, בטענה שאין מקום להקרין "סרטים חתרניים" כלשונה במוסדות ציבור הנתמכים בכספי ציבור. זכייתו באותה השנה עוררה סערה ציבורית וכמה ימים אחרי שפרצה המחאה, מפעל הפיס הודיע שיבחן את המענק לסרט.
אחרי שמפעל הפיס החליט להפסיק את המימון לסרט, התעוררה מחאת נגד מצד שורה של יוצרות ויוצרים. כמה מהם התפטרו מחברותם בוועדת השופטים של פרס ספיר שממומן על ידי הפיס. "לאה צמל, עורכת דין" הוקרן בעשרות פסטיבלים ברחבי העולם וזכה להצלחה גדולה. ב-2020 היה מועמד הסרט לפרס אופיר בקטגוריה הדוקומנטרית, ו-109 משפחות שכולות פנו לשר התרבות והספורט חילי טרופר, בבקשה שיפסול את מועמדתו.
בטקס שהתקיים הלילה, הדוקומנטרי של נטפליקס, Athleth A, שגולל את מעלליו של הרופא המתעלל לארי נאסר, והביא את עדויותיהן של ספורטאיות אמריקניות שנפגעו ממנו, כמו סימון ביילס, זכה בפרס סרט התחקיר הדוקומנטרי הטוב ביותר.