ככה זה כשמשלבים חשיבה מחוץ לקופסה של פרופסור ושל מחזאי. הצגת תיאטרון שנכתבה ובוימה לבית, לבית שלי, שלכם, של כל אחד. במקרה הזה, של פרופסור עידית מטות שבכל השנה האחרונה השמיעה קול שפוי שזוכר שיש עוד חיים חוץ מהמלחמה בקורונה. ההצגה נקראת "גרושים" ומככבים בה השחקנים שהם שיינר וכנרת לימוני. "בצבא אומרים שמה זה חוויה? חוויה זה סיוט שנגמר... אז זהו, אנחנו היום הולכים לעשות חוויה", אמרה המארחת לאורחיה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הכול קורה כאן ועכשיו בתוך בית, מטבח, סלון, שירותים...", הסביר הבמאי והמנהל האומנותי של ההצגה "גרושים", גלעד קמחי. "השחקנים האלה צריכים להתנהל כאילו זה הבית שלהם". קמחי הציג את ההצגה בפני הקהל ואמר: "נוצר פה משהו מיוחד שנולד בעקבות התקופה הלא נורמלית שנקלענו אליה, בהתרגשות גדולה, מאוד מאוד מקווה שתיהנו".
בין אורחיה של פרופסור מטות בהצגה ניתן היה למצוא גם את השחקנים מיה דגן, קרן מור ודביר בנדק. בדקנו איך הם הרגישו בתקופה האחרונה. דגן טענה כי ההצגות הן משהו שבלתי ניתן לוויתור. "פתאום אנשים שכחו שהם מתגעגעים לדבר הזה, פתאום נראה כמו 'מותרות'", אמרה.
בנדק הסביר שהמצב אצלו "בסדר", בעיקר בזכות "סברי מרנן" והפרסומות לבנק, והחמיא להצגה שהגיעה עד "הבית". "התיאטרון תמיד ידע לבוא אל האנשים הביתה, או למערה, או לבר שהם שותים בו, ולא להביא אותם אליו. להביא אותם אליו זה גם מתנשא מאוד, וזה גם מאבד את המקום הטבעי של אנשים", אמר השחקן.
השחקנית קרן מור גם הצטרפה למשבחי ההצגה ואף קיבלה חשק לשחק בעצמה בהצגה מהסוג הזה. "נראה לי חוויה, נראה לי בא לי. כן, לא יודעת, זה כל כך בלתי אמצעי, זה כל כך חשוף. נראה לי כאילו, זה מחדש ומעורר את התיאטרון, זה עשה משהו טוב", הסבירה.
ובסוף, מה שהתחיל כאילוץ הופך לבחירה. ועכשיו, גם כשיעלה הפרגוד באולמות הגדולים, המחזאי, הבמאי והשחקנים מבקשים להמשיך לחפש את הסלון, המטבח והשירותים, שיסכימו לארח אותם. ויש כאלה, תתפלאו. הרבה.