התמונה מעוררת המחלוקת בתערוכה החדשה: אלכס ליבק, בן 76, הוא אחד מגדולי צלמי העיתונות בישראל. את רוב שנותיו העביר מאחורי המצלמה, ועכשיו הוא פותח תערוכת יחיד. לצד התמונה המפורסמת שלו מקו 300, הוא מציג תמונה שנויה במחלוקת של ראש הממשלה שלטענתו, ניתן לפרסם אותה בימים אלה "כי דברים השתנו".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ב-1984 ליבק צילם את תמונת קו 300, רגע מכונן בתולדות העיתונות הישראלית. בתמונה שתפס ליבק בחשכה מוחלטת רואים את אחד המחבלים שחטפו את האוטובוס, כשהוא עדיין בחיים - תמונה שהובילה לחשיפה שאנשי שב"כ שיקרו והרגו שני מחבלים אחרי פעולת השחרור של הצבא, מה שגרם להתפטרות ראש השב"כ ולטלטלה בארגון.
"האמת שאם היום היה קורה דבר כזה אף אחד לא היה מתייחס לזה כמעט", הכריז ליבק. "אתה זוכר את אזריה שירה בהוא והרג אותו מול המצלמות וחצי עם אמר "מגיע לו למות"? גם פה היו אומרים, היה צריך להרוג אותו. היום הרבה יותר ממה שפעם".
בין עשרות אלפי התמונות שצילם ליבק, נבחרו 24 תצלומים לתערוכה 'יש מצב' שמוצגת בגלריה 'בסיס לאמנות ותרבות' בהרצליה שהכניסה אליה חופשית (ובהתאם להנחיות). אחת התמונות היא תמונה של ראש הממשלה נתניהו שצולמה כשהיה חבר כנסת, לפני יותר מ-30 שנה באספת ליכוד ופורסמה בעיתון 'חדשות', בה נראה נתניהו עם יד מונפת קדימה, בצורה המזכירה מועל יד.
ליבק סיפר כי מיד לאחר שפורסמה התמונה, התקשר אליו חברו שלמה ערד והורה לו להתנצל בפני נתניהו. "זה מה שעשיתי, אמרתי: סליחה, אני לא התכוונתי. והוא קיבל את ההתנצלות", תיאר ליבק.
כשנשאל למה הפעם הוא מפרסם את התצלום, ליבק ענה: "דברים השתנו. גם מר נתניהו השתנה, המדינה השתנתה, אנחנו הולכים בכיוון מאוד פשיסטי". למרות הקונוטציה הקשה, ליבק התעקש כי זו אינה השוואה להיטלר: "חס וחלילה. זו תנועת יד של תנועות פשיסטיות".
בנוגע לשאלה אם רבין או פרס היו נתפסים במקרה באותו פריים כמו נתניהו - האם הוא היה מפרסם את התמונה גם כן, ליבק ענה שלא היה מפרסם: "אני חושב שהמדיניות, גם של פרס וגם של רבין, שונה לגמרי מהמדיניות של ראש הממשלה הנוכחי".