מפלגה: רע"מ-תע"ל

גיל: 52

מקום מגורים: כפר לקיה

מצב משפחתי: נשוי + 5

אלסאנע הוא בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים, בפקולטה למשפטים, ועורך דין במקצועו. הוא החל בפעילותו הפוליטית בתנועת בני הכפר ובעמותות שפעלו לשיפור מצבם של הבדואים בנגב.

ב-1992 נבחר לראשונה לכנסת מטעם מד"ע, ומאז הוא מכהן ברציפות. בין תפקידיו הפרלמנטרים: יושב ראש הוועדה למאבק בנגע הסמים בכנסת ה-15, יושב ראש סיעת רע"ם בכנסת ה-16 ויושב ראש סיעת רעם-תע"ל בכנסת ה-17.

ב-2001 נחקר בוועדת אור, שחקרה את אירועי אוקטובר 2000 בעקבות סדרת התבטאויות שהשמיע במהלך האירועים. בחקירתו כינה השופט תיאודור אור ראיון עיתונאי שהעניק אלסאנע כ"מיליטנטי ממש". ב-22 ביולי 2004 נעצרו שני צעירים בחשד שתכננו לחסל את אלסאנע על רקע סכסוך בין חמולות בנגב.

ב-15 בדצמבר 2005 הודיע היועץ המשפטי לממשלה על פתיחת חקירה פלילית נגד אלסאנע בחשד לביצוע עבירה של יציאה שלא כדין למדינה המוגדרת מדינת אויב, בעקבות נסיעתו לסוריה בחודש נובמבר אותה שנה, למרות שנציגי משטרת ישראל במקום הזהירו אותו כי יציאתו מנוגדת לחוק. במהלך ביקורו נאם אלסאנע בפרלמנט הסורי, נפגש עם ראשי המשטר ונפגש עם מזכ"ל ארגון החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין, נאיף חוואתמה.

משרד החוץ, בגיבוי יו"ר הכנסת, סירב ב-2010 להנפיק לאלסאנע דרכון דיפלומטי, זאת לאחר שאלסאנע, לדבריו, איבד חמישה דרכונים דיפלומטים בין השנים 2006-2010‏.