מפלגה: התנועה
גיל: 55
מגורים: הושעיה (ישוב דתי בגליל)
מצב משפחתי: נשוי +5
אלעזר שטרן נולד בתל אביב להורים ניצולי שואה. בשנת 1974 התגייס לצה"ל והתנדב לצנחנים לגדוד 890. בצנחנים עבר מסלול הכשרה כלוחם וקורס מ"כים חי"ר. שטרן שימש כמפקד כיתה ויצא לקורס קציני חי"ר. משנת 1976 שירת כקצין בתפקידי פיקוד בחטיבה, מתפקיד מפקד מחלקה בגדוד 890 עד למפקד גדוד 202. בהיותו סגן מפקד פלוגה בגדוד 890 השתתף במבצע מנורה תחת פיקודו של המ"פ אריה נייגר ופיקד על כוח משנה שהשמיד יעד מחבלים שבו היו תותחים ומרגמות. בקרב נהרגו שבעה מחבלים ומחבל אחד נשבה. לכוח עליו פיקד שטרן לא היו נפגעים.
את רעייתו דורית מנס-שטרן הוא הכיר כשהיה בן 21. היא היתה באותה ימים בת 17. סיפור ההיכרות בין בני הזוג נקשר לטרגדיה שקשורה במשפחתה של הרעיה. אחיה של דורית, אילן מנס, שהיה הקשר של שטרן, נהרג – וזאת ביקשה לשרת ביחידה בה שירת האח. את דרכה ביחידה היא החלה כמש"קית חינוך בגדוד, ולאחר מכן מונתה לפקידה פלוגתית של שטרן. בסיום המסלול התחתנו השניים. מאוחר יותר ייסדו השניים, יחד עם אחרים, את היישוב מצפה הושעיה שבגליל.
בשנת 1984 מונה למפקד בסיס האימונים החטיבתי של הצנחנים לאחר שנתיים בתפקיד זה מונה למפקד גדוד 202. בשנת 1987 השתחרר מצה"ל, ועבד בהוראה בבית ספר תיכון בנצרת. בשנת 1989 חזר לצה"ל, ובשנים 1989–1990 שירת כסגן מפקד חטיבה אזורית בגבול הצפון. בשנת 1991 מונה למפקד חטיבה 226, חטיבת צנחנים במילואים, ובשנים 1993–1996 שירת כמפקד בית הספר לקצינים (בה"ד 1). שטרן התפרסם כאשר בהיותו מפקד בית הספר לקצינים הדיח שלושה צוערים שלא פינו מקום ישיבה לנוסעת זקנה באוטובוס. במהלך תפקידו יזם והוציא לפועל את פרויקט עדים במדים - שליחת משלחות של חיילי צה"ל במדים לפולין ולארצות נוספות, בעקבות אירועי השואה.
ביולי 2004 מונה לראש אגף כוח אדם, שאת שמו שינה ב-2005 ל"אגף משאבי אנוש". בתפקידו כראש אכ"א הוריד את רף הרישום הפלילי הפוסל מועמד לשירות ביטחון מלשרת בצה"ל, ובכך התיר למשתמשים בסמים ובעלי רישום פלילי נרחב יותר להתגייס. החלטה זו נבעה מהגישה שצה"ל הוא צבא העם, ובשל כך יש לאפשר לכל מי שמעוניין ומסוגל להצטרף לשורותיו. שטרן התבלט בהתבטאויות ובפעולות נגד ריבוי המקבלים פטור משירות צבאי, כגון זמרים מפורסמים. הוא התבטא גם נגד האחוז הנמוך של תושבי תל אביב המגיע לתפקידי לחימה.
החל משנת 2010 מכהן שטרן בהתנדבות כיו"ר הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל ומשנת 2011 גם כיו"ר הפרויקט הלאומי האתיופי (ENP). בדצמבר 2012 הצטרף למפלגת התנועה בראשותה של ציפי לבני.