"הנשים במוסדות השלטון יכולות למנוע את החרפת הסכסוך בעזה", כך אומרים היום ארגוני הנשים בפנייה שעשו למועצת הביטחון של האו"ם. בפנייה נכתב כי "השלטון בישראל לא משלב נשים במוסדות השלטון ובמוקדי קבלת ההחלטות, וזאת בניגוד להחלטת האו"ם".
8 ארגונים נשים ישראליים ופלסטיניים פנו היום למועצת הביטחון של האו"ם ולוועדה למניעת אפליה כלפי נשים של האו"ם. "על האו"ם לבחון לאלתר את הסיבות בגללן ישראל אינה מיישמת את החוק המחייב השתתפות של נשים ממגוון אוכלוסיות במוסדות השלטון, על פי החלטה מספר 1325 של האו"ם".
עו"ד ענת טהון-אשכנזי, המייצגת את הארגונים, אמרה כי "רחשי המלחמה העזים בימים אלה מוכיחים את ההכרח בשילובן של נשים במוסדות השלטון ובמוקדי קבלת החלטות. דווקא קולן של נשים מזרחיות, ערביות, בדואיות, חרדיות, נשים שחיות בעוני ותחת אלימות, חייב להישמע כי הן אלו שמשלמות את המחיר הגבוה ביותר על סכסוכים לאומיים".
"שוב, נשים ממגוון אוכלוסיות לא ישולבו במשא ומתן לשלום, אם יהיה, והמצב יישאר כמות שהוא כתוצאה מכך", הוסיפה עו"ד טהון-אשכנזי. "רוב אלו שנבחרו למקומות ריאליים בפריימריז ממילא מגיעות ממעמד כלכלי-חברתי מרכזי יחסית, שמאפשר להן להתמודד מול שלל הגברים המתחרים מצד אחד, אך אינן שייכות לאוכלוסיות הנשים המהוות רוב מספרי בקרב ציבור הנשים בארץ, שנאלצות לשלם את מחיר המדיניות הגברית- מלחמתית של השלטון."
בפנייה של ארגוני הנשים לאו"ם נכתב כי "מדינת ישראל, כשותפה באומות המאוחדות וכמדינה אשר בשורשיה טמון סכסוך סבוך ורב שנים, אשררה את ההחלטות הללו. כך ביקש הפרלמנט הישראלי להבטיח, כי נשים מכל רובדי האוכלוסייה וגווניה, תהיינה שותפות לעשייה המדינית - חברתית, לצורך כינון עתיד טוב יותר, למול הדילמות והקשיים עימם מתמודדת מדינת ישראל כיום אשר בראשן, הסכסוך המתמשך".