הנהגת ההורים הארצית החליטה בצעד חסר תקדים להשבית היום (רביעי) את הלימודים בחטיבות הביניים ובתיכונים. ההשבתה מגיעה כאקט מחאה על הרפורמה בבגרויות שמוביל שר החינוך יואב קיש. בהשוואה בין-לאומית, נראה כי ישראל חוזרת להיות שיאנית במספר הבגרויות, מבדיקה שנערכה הערב ב"מהדורה המרכזית".
לאחר הרפורמה אותה מקדם שר החינוך, התלמיד הישראלי יצטרך לגשת לבין 9 ועד 12 מבחני בגרות. לעומתו, באנגליה תלמיד יגש ל-6 בחינות, בגרמניה, סינגפור ושוויץ יגשו רק ל-5. התלמיד הממוצע בפינלנד ייגש ל-4 בחינות, באיטליה ל-3 בחינות ובצ'כיה ל-2 בחינות בלבד.
בהתאם לכך נראה כי תלמידי ישראל מתמודדים עם עומס גדול לעומת מדינות אחרות. לכך מצטרף הנתון כי 54% מהניגשים למבחני הבגרות נאלצים להוציא התאמות כמו תוספת זמן או מבחן בעל-פה כדי לצלוח אותם. למרות ההקלות נראה כי 30% לא מצליחים להוציא בגרות מלאה.
שר החינוך של ה-OECD, אנדראס שלייכר, אמר בהתייחסות ראשונה לרפורמה של קיש: "הבגרויות בישראל מעודדות את התלמידים לשנן המון תוכן באופן רדוד מאוד. בעולם שכבר לא מעריך תלמידים על מה שהן יודעים, אלא על מה שהם יכולים לעשות עם הידע, על ישראל לשקול היטב אם לחזור לשיטת השינון".