פרסום ראשון: החל מהשנה הקרובה ייכנס מקצוע חדש לתוכנית הלימודים של כל תלמידות ותלמידי ישראל: היי-טק ומדעי המחשב. רפורמה חדשה ביוזמתן של שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ושרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש-הכהן תחל כפיילוט כבר במהלך השנה, והוא יילך ויצמח במשך ארבע השנים הבאות.
כמו בסינגפור, ארה"ב ובריטניה, גם כאן ילמדו התלמידים מגיל הגן ועד י"ב את תחום ההיי-טק והמחשבים. במסגרת תוכנית הלימודים המיוחדת ישולבו מקצועות המתמטיקה, פיזיקה ולימודי מדעים נוספים – אך לא באופן הלימוד שבו הכרנו אותם עד היום. התוכנית החדשה תתרכז בפיתוח צורות חשיבה חדשניות, מתוך מטרה לאפשר לישראל להמשיך ולהיות אומת סטרט-אפ מובילה בעולם.
התוכנית החדשה תפעל להכשרת עובדים עתידיים למקצועות ההייטק השונים, ובאה בתגובה למחסור בכוח האדם המיומן בישראל בתחום לאורך השנים. חשוב לציין שהתוכנית החדשה צפויה להיות שונה בתכלית משהכרנו עד היום – לא עוד מגמה בתיכון או תוכנית העשרה בבית הספר היסודי. הפעם, מבטיחים במשרדי החינוך והמדע, יהיה מדובר במקצוע חובה -בדיוק כמו תנ"ך, היסטוריה ולשון. עוד מבטיחים יוזמי התוכנית כי לא מדובר בתוכנית "לעשירים בלבד" שתתקיים בבתי ספר ביישובים מבוססים כלכלית, אלא בכל הרשויות ברחבי הארץ.
עם התפחותם הההולכת וגדלה של תחומי ההיי-טק, הסייבר ותחומים טכנולוגיים נוספים בישראל בשנים האחרונות – הולכת וגדלה הביקורת על היעדר הכשרה מתאימה לילדים ובני הנוער כבר מגיל צעיר. תוכנית הלימודים החדשה תפעל להעניק פתרון של ממש לבעיית חוסר כוח האדם המיומן בתחום, ולסייע לישראל להמשיך בפיתוח הטכנולוגי הנרחב של השנים האחרונות.
לצד האופטימיות שבקידום התוכנית החדשה, צפויה להתחזק הביקורת שכבר נשמעת בשנים האחרונות על העומס הרב על תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים. במשרד החינוך ערים לביקורת שתלמידי חטיבת הביניים למשל, נאלצים להתמודד עם 14-12 מקצועות לימוד מדי שנה – אולי יותר מבכל מדינה אחרת בעולם, ומבינים כי הוספת מקצוע לימודים עלולה להגביר את קשיי הלמידה של רבים מהתלמידים. בשל כך, שרת החינוך שאשא ביטון מבטיחה לצמצם את כמות מקצועות הלימוד במהלך השנים הקרובות ולמנוע את הגברת הקושי והשחיקה בתלמידים.