שמונה ימים בלבד נותרו ל-1 בספטמבר, אך במשרד החינוך טרם סגרו את כל קצוות מתווה החזרה ללימודים. בקבינט הקורונה אמנם אישרו שלשום כי אנשי חינוך יידרשו להציג תו ירוק בכניסה לבית הספר, אולם טרם החליטו מה יעשו אנשי ההוראה שמסרבים להתחסן.

כיתות א' חוזרים ללימודים (צילום: יוסי זמיר, פלאש/90 )
לקראת החזרה ללימודים: מה יעשו המורים הלא מחוסנים|צילום: יוסי זמיר, פלאש/90

מנתוני משרדי הבריאות והחינוך מדובר ב-37 אלף אנשי הוראה שמסרבים להתחסן: יותר מ-18 אלף מורות, מחנכות וגננות ו-18 אלף שרתים, מזכירות, סייעות ואנשי צוות. למשרד החינוך אמנם עדיין אין פילוח מדויק של כמות אנשי חינוך שמסרבים להתחסן או עבור בדיקות, אולם ההערכה היא שכתוצאה מכך לא יהיה מחסור במורים.

מי יממן את הבדיקות?

שאלה נוספת שנותרה ללא מענה היא עובדי בית הספר שמסרבים להתחסן יידרשו לממן את בדיקותיהם מכספם? ההערכה כעת היא שהעובדים אכן יידרשו לשלם על הדביקות מכיסם הפרטי ולבצען בשעות אחר-הצהריים, על חשבון שעות הפנאי שלהם.

מטוש, בדיקת קורונה (צילום:  Horth Rasur, shutterstock)
בדיקות קורונה, ארכיון|צילום: Horth Rasur, shutterstock

בין 37 אלף אנשי ההוראה הלא מחסונים, ישנם גם עובדים שמסרבים לבצע בדיקות קורונה. אותם עובדים ככל הנראה לא יורשו להיכנס למוסד החינוכי, יישלחו לביתם ויוצאו לחל"ת. מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד לא מסרה את תגובתה. יושב ראש ארגון המורים רן ארז מסר: "אנחנו נגד פגיעה במורים, בפרנסתם ובתנאי עבודתם. אנחנו מעודדים חיסונים, אך לא ניתן לפגוע במורים".