שר החינוך יואב גלנט מתכוון לדרוש מחר (ראשון) בישיבה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לאפשר את פתיחת כיתות א'-ד' כבר במדרגת ההקלות הראשונה ביציאה מהסגר, ולא בשלב מאוחר – כפי שמסתמן כעת. על פי הנתונים שיציג גלנט, מרבית מוסדות החינוך שבהם התגלתה תחלואה משמעותית – מהמגזר החרדי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בינתיים, מחלוקת במערכת הבריאות: מתלבטים אם להמתין ליעד של 2,000 נדבקים חדשים ביום כדי לפתוח את בתי הספר, או לאפשר התגמשות במספרים כדי לעמוד בלוח הזמנים. רבים ממקבלי ההחלטות סבורים שאם תהיינה התגמשויות כלשהן – תהיה לכך השפעה גם להמשך הדרך, באשר להקלות נוספות. חלק מהשרים אומרים כי השלב הראשון הוא קריטי, וחייבים לחכות לרגע שבו נגיע ל-2,000 מאומתים ביממה.
השר גלנט צפוי להציג בפני ראש הממשלה נתניהו שורה של נתונים באשר להימצאות תחלואה במערכת החינוך. הוא אמור לטעון בישיבות שייערכו שבתי הספר לא מקדמים הדבקה – אלא רק משקפים אותה. לפי הנתונים שבהם הוא מצטייד – במעל מ-2,000 בתי ספר לא התגלה אף חולה.
ב-510 מוסדות חינוך שבהם התגלתה תחלואה רחבה – 372 מהם, רוב מכריע – הם מהמגזר החרדי. 112 מהם מהמגזר הכללי, ו-26 בלבד מאותם מוסדות הם מהמגזר הערבי. ב-2,500 בתי ספר יש בין חולה קורונה אחד לשניים בלבד.
גלנט יציע כמה חלופות מחר, וביניהן: סגירת בתי הספר שבמוקד התחלואה, כשהשאר יפעלו כרגיל, וכן הפעלת גני הילדים בקפסולות, וצירוף שכבות א' ו-ב' בהמשך לפעילות בקפסולות.
הערב בחדשות סוף השבוע פרסמנו את תוכנית משרד הבריאות ליציאה מהסגר. על פי לוח הזמנים שיוצג, ב-18 באוקטובר – יום ראשון הבא – ייפתחו גני הילדים. על פי ההצעה, ב-1 בנובמבר ייפתחו כיתות א'-ד', כששאר מערכת החינוך, כיתות ה'-י"ב – יחזרו לפעילות רק בשלב הסופי של התוכנית – ב-10 בינואר. כל זאת בכפוף לנתוני התחלואה, ואם יהיו התפרצויות – תבוצע עצירה.