1 בספטמבר מתקרב, והורים ותלמידים רבים מבולבלים: ביום שלישי הקרוב תיפתח שנת הלימודים החדשה - השנה הראשונה שתיפתח תחת שגרת קורונה. למעלה משני מיליון תלמידים צפויים לחזור לבתי הספר ולגנים כשבכל רשות מקומית ההנחיות שונות, ומספר הימים שחלק מהתלמידים ילמדו מהבית שונה מעיר לעיר. ומה יקרה אם אחד המורים או התלמידים יתגלה כחולה? ניסינו לעשות קצת סדר בבלגן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

איך יתנהלו ההפסקות?

ההפסקות יתנהלו כשלכל כיתה יש אזור מוגדר ושעת הפסקה משלה, כך שהילדים לא יתערבבו – כך במקרים של כיתות ג' ו-ד'. תלמידי כיתות א'-ב' לא לומדים בקפסולות ולכן אין בעיה שיתערבבו, ממש כמו בכל שנה רגילה.

מדוע בצהרונים 3 קפסולות יכולות ללמוד יחד אבל כיתה שלמה לא יכולה?

כשמדובר בצהרונים, מדובר בגילאים צעירים ולפי משרד הבריאות הם מדבקים פחות ונדבקים פחות. גם במקרה של תחלואה, המחלה היא קלה – ולכן אפשר לערב ילדים משלושה צהרונים. כשמדובר על ילדים מגילים גדולים יותר, אז יש בעיה ויש צורך לשמור על קפסולות.

עם זאת, מורים יכולים לעבור בין 5 קפסולות וכמותם גם תלמידי חטיבה ותיכון ובכך להיחשף לכ-100 תלמידים. גם במשרד החינוך מתקשים להבין את העניין. במיוחד כשבהסעות לבתי הספר כל הילדים יוכלו לשבת יחד. באוטובוס נכנסים הרבה יותר ילדים מאשר בקפסולה של 18 תלמידים.

תלמידים לובשים מסיכות מגן בבית הספר (צילום: חן לאופולד, פלאש/90 )
חוזרים לבית הספר בצל הקורונה|צילום: חן לאופולד, פלאש/90



אחד ההורים יוכל להיכנס עם הילד/ה לגן?

אמא או אבא יוכלו להיכנס עם הילד/ה לחצר הגן, אבל לא לתוך מבנה הגן עצמו. למבוגרים אסור לעשות זאת כדי שלא ידביקו ולא יידבקו. הם יוכלו לשהות בחצר והילדים יוכלו להסתכל עליהם מתוך הגן בימים הראשונים, בהם הם זקוקים לתחושת ביטחון.

מה קורה אם תלמידים או מורים יתגלו כחולים בשכבה או בבית הספר?

כאן יש שינוי במדיניות. אם תלמיד או מורה נדבק בקורונה לא סוגרים מיד את כל בית הספר, אלא סוגרים את השכבה בה המורה מלמד, כמה שכבות ואת הכיתה בה אותו מורה מלמד. כשתלמיד נדבק סוגרים את השכבה שלו, מתחילים בחקירה אפידיומולגית כדי לא לנטרל את כל בית הספר אלא רק את מי שבא במגע עם הנדבק.

בגרות בתיכון יהוד בתקופת הקורונה (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
רשויות שונות, התנהלות שונה - והבלבול חוגג|צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

איך ילמדו תלמידי כיתות ה'-ו'? 

בעוד שמתווה החזרה ללימודים של כיתות א'-ד' ברור יחסית (כיתוב א' ו-ב' ילמדו כרגיל, כיתות ג' ו-ד' בקפסולות) התלמידים של כיתות ה'-ו' הם המבולבלים ביותר, זאת מכיוון שחלק מהם ילמדו רק יומיים בשבוע בבתי הספר ואת יתר הימים מרחוק, וחלקם ילמדו רוב השבוע באופן פרונטלי.  

בימים האחרונים, ההורים של תלמידי כיתות ה'-ו' מתחילים לקבל את השיבוצים של הילדים ומבינים שחלק מהם ילמדו רק יומיים בשבוע בבתי הספר ובכל יתר השבוע מהבית, ואילו בערים סמוכות, ילמדו 3 ימים בשבוע בבתי הספר ואף יותר מכך.

קורונה בבתי ספר, ישראל (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
1 בספטמבר תחת מגבלות הקורונה|צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

בראשון לציון, ראש העין, נס ציונה ומעלות-תרשיחא, למשל, תלמידי ה'-ו' ילמדו יומיים בשבוע בבתי הספר, בהוד השרון 3 ימים, בעפולה ומודיעין בין 3 ל-5 ימים, ובמודיעין הם ילמדו בכלל בשעות אחר הצהריים. בתל אביב, ילמדו בין 4 ל-6 ימים בשבוע בבתי הספר – זאת לאחר שבעיר גייסו אנשי הוראה והפכו מבנים רבים בעיר לכיתות.

אלא שכלל לא בטוח ששנת הלימודים תתחיל בשבוע הבא עבור תלמידי כיתות ה'-ו' בערים שבהן מתכוונים שילמדו רק יומיים בשבוע. הנהגת ההורים הארצית ככל הנראה צפויה להשבית את כל בתי הספר בהם ילמדו רק יומיים באופן פרונטלי.