בית הדין לענייני עבודה הכריע הערב (שישי) בנושא הארכת שנת הלימודים - וקבע כי לא תהיה תוספת של 9 ימי לימוד נוספים. המשמעות: חטיבות הביניים והתיכונים לא ימשיכו לפעול בשבוע הבא, הגנים ובתי הספר היסודיים יסיימו את השנה בסוף חודש יוני. שר החינוך גלנט הודיע כי הגנים ושכבות א'-ד' ימשיכו לפעול במסגרת תכנית "בתי הספר של החופש הגדול", עד ה-6 באוגוסט. 

לקריאת הפסיקה המלאה של בית הדין

לאחר הכרעת בין הדין, הודיע שר החינוך יואב גלנט כי הלימודים בגני הילדים ובשכבות א'-ד' יימשכו מיד לאחר תום שנת הלימודים, עד ה-6 באוגוסט. הסיכום בנושא הגיע עם החלטת השופטים, כשהשר גלנט כבר הודיע כי ההורים לא יצטרכו לשלם על השבועיים הראשונים של התכנית. עובדי ההוראה יוכלו לבחור אם לעבוד במסגרת "בית הספר של החופש הגדול", בתשלום נוסף. 

הצהרת שר החינוך יואב גלנט (צילום: לע
השר גלנט קבע: הגנים וכיתות א'-ד' ימשיכו לפעול ב"בתי הספר של החופש הגדול"|צילום: לע"מ

המשא ומתן עם רן ארז, יו"ר ארגון המורים, התפוצץ. במשרדי האוצר והחינוך אומרים שרן ארז מנסה לעשות הון פוליטי על חשבונה של מערכת החינוך ושל המשק הישראלי כולו. במהלך השיחות בין הצדדים ארז קיבל הצעה שהמורים ילמדו אפילו פחות מ-9 ימים נוספים, ותהיה התחשבנות בשנת הלימודים הבאה - אך גם לכך סירב יו"ר ארגון המורים.

יו"ר ארגון המורים: "משרד האוצר דחה את כל הצעות הפשרה שלנו"

רן ארז הגיב להחלטת השופטים, ואמר: "בית הדין הארצי לעבודה פסק לטובתנו ודחה את עתירת משרדי החינוך האוצר והשלטון המקומי להאריך את שנת הלימודים בכיתות י'". הוא הוסיף: "הואיל והצלחנו למנוע את תוספת ימי עבודה לכתות י׳ אין מנוס להסתדרות המורים אלא לבטל את תוספת ימי הלימודים גם למורי חטיבות הביניים ולכן הנצחון שלנו הוא נצחון גם למורי חטיבות הביניים

בתחילת השיחות, דרש ארז לשנות את ההיבטים הנוגעים בין השאר לשעון הנוכחות שהמורים צריכים להחתים בו את שעות השהייה שלהם בבית הספר ולענייני פנסיה. הוא אמר שאינו מוכן לשבת לשולחן הדיונים אם לא ימולאו התנאים שלו בנושאים אלה, וגם אם כן - יהיה מוכן להאריך עבודת של המורים ב-3 ימים נוספים בלבד. 

מדינה בדרך להשבתה (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
האם שנת הלימודים תוארך? אילוסטרציה|צילום: דוד כהן, פלאש/90

ארז עצמו אמר לפני מוקדם יותר הערב: "לצערי לא הגענו להסכמות. משרד האוצר דחה את כל הצעות הפשרה שלנו. נמשיך להיאבק בכל כוחנו ובהתמדה למען מורי החטיבות והתיכונים".

גורמים במשרדי האוצר והחינוך אמרו לנו: "רן ארז הוא אדם אחד, שלא מבין שמעשיו משליכים על מדינה שלמה. כל המגזר הציבורי נפגע בימי הקורונה - מחי בימי חופשה ומי בשכר". 

נכשל הגישור בין המדינה לארגון המורים

בשעות האחרונות של הדיונים בבית הדין טענה השופטת שלא מדובר באירוע נקודתי של הרחבת כמה ימי לימודים - אלא בסוגיה רחבת היקף ומשמעותית הרבה יותר. היא אמרה גם דברים ברוח הזו: אם כל המגזר הציבורי נפגע מלבד הסקטור של המורים, אולי יש מקום לחשוב שגם הם צריכים לקחת חלק במאמץ. 

כזכור, אתמול פנתה המדינה, באמצעות משרדי האוצר והחינוך, לבית הדין בדרישה לחייב את ארגון המורים להאריך את שנת הלימודים וללמד 9 ימים נוספים. אחרי דיון לילי שהסתיים ללא תוצאות, בית הדין לעבודה שלח את הצדדים לגישור, לפני שתתקבל החלטה משפטית בנושא.

רן ארז, יו
גורמים באוצר ובחינוך: "רן ארז לא מבין שמעשיו משליכים על מדינה שלמה"|צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

בשל המורכבות, השופטים המליצו למשרד החינוך ולארגון המורים להגיע לפשרה במשותף, זאת על אף שארגון המורים סרב להמשיך את הדיונים וביקש לקבל פסיקה מבית משפט. השופטים בבית הדין לעבודה התרשמו שקשה מאוד לבקש מהמורים ללמד 9 ימים נוספים בטענה שמדובר בפגיעה בתנאי העסקתם, במיוחד בשל הלימוד מרחוק והשבתת המערכת בתחילת תקופת הקורונה.

עדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות