בניגוד לעמדת ארגוני המורים, משרד הבריאות קרא הערב (חמישי) לרשויות בארץ להצטרף למסגרות בתי הספר של החופש הגדול. שר החינוך גלנט הבהיר: "מסגרות הקיץ השנה יהיו במתכונת רחבה - הן יכללו את ילדי גני הילדים ואת כיתות א' עד ד', והפעילות תימשך לתוך אוגוסט". יו"ר ארגון המורים רן ארז תקף: "ממשלת ישראל איבדה שליטה על מערכת החינוך".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הודעתו של שר החינוך מגיעה יממה בלבד לאחר שדיווחנו במהדורה המרכזית כי יו"ר ארגון המורים רן ארז לא מוכן שמוריו יעבדו אף יום אחד מעבר לשנת הלימודים הרגילה. על פי המתווה שפורסם הערב, מסגרות החינוך יפעלו במשך 18 ימים - 3.5 שבועות (החל מה-14.7.20 ועד 6.8.20). לראשונה יכללו גם את ילדי גני הילדים ואת תלמידי כיתות א'-ד'. בנוסף, יופעלו גם צהרונים מסובסדים, עד השעה 16:00, עבור ילדי גני הילדים ותלמידי כיתות א' וב'.
"ממשלת ישראל מאבדת שליטה"
במכתב ששלח יו"ר ארגון המורים רן ארז למנהלי בתי הספר הוא הזהיר אותם מללמד פן ידבקו - ותקף את הממשלה. "מערכת החינוך נמצאת במצב של אנדרלמוסיה הגובלת באנרכיה. ממשלת ישראל איבדה שליטה על המערכת מאז הופסק הלימוד המקוון". ארז הוסיף: "תפקידכם, המנהלים, לשמש כ"ש"ג" וככרית ספיגה של כל תביעה וכל נזק שייגרם כתוצאה מכך. מעתה, אין מדובר בהחלטות ובנהלים של משרד החינוך, אלא בהחלטות ובאחריות שלכם לנזקים, אם יהיו. אנו, כארגון מורים, ניתן הגנה משפטית לכל מנהל שייתבע, אך מצאתתי לנכון לעדכן אתכם בסכנה הקיימת. אני מקווה שלא יהיה צורך בכך, אך היו זהירים שבעתיים".
שיא בהידבקות בקורונה במערכת החינוך
בתוך כך, שתי מורות מבית ספר באשקלון התגלו הערב כחיוביות לנגיף הקורונה, בכך עלה מספר התלמידים ועובדי ההוראה החולים ל-287. מעל 9,000 נכנסו לבידוד, ביממה האחרונה – הגידול הגדול ביותר: כ-1,200 מורים ותלמידים הורו להיכנס לבידוד.
על פי נתוני משרד החינוך, 77 מוסדות חינוך סגורים נכון לשעה זו - כלומר ש-5 מוסדות נסגרו משעות הצהריים ו-13,696 תלמידים ואנשי צוות נמצאים בבידוד. מדובר במספר קטן יחסית למספר בתי הספר והתיכונים בארץ, אך בממשלה לא לוקחים סיכונים – ובוחרים לסגור כל מוסד בו התגלה חולה קורונה. ביפו נסגרו הבוקר ארבעה בתי ספר לאחר שמורה ותלמיד נדבקו בנגיף. נכון לעכשיו, יש 286 תלמידים ועובדי הוראה חולים מאומתים, עלייה של חולה אחד משעות הצהריים.
המדינה לגני הילדים הפרטיים: "עזרו להורים"
במקביל, במכתב ששיגר היום לארגון גני הילדים הפרטיים, קרא המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לעודד הסכמות בין ההורים לבין בעלי גני הילדים הפרטיים - ולחלק ביניהם את הנזק שנגרם בעקבות משבר הקורונה. "אנו מוצאים קושי משפטי בשינוי החוזה באופן חד-צדדי מטעם הנהלת הגן", כתב.
עוד נכתב כי אין מקום לשינוי חד-צדדי של ההסכמים עם ההורים, ואין להתנות את חזרת הילדים לגן בדרישה של תשלום מלא מההורים. "אין להתעלם מכך, שהחוזים בין ההורים להנהלת הגן, נכרתו בתחילת השנה עבור שנת הפעילות המלאה של הגן, ושינויים בחוזה במהלך השנה צריכים להיעשות באופן מוסכם ותוך שיח בין הצדדים".