גורם ישראלי בכיר כינה את נסיעת ראש המוסד לקטאר בשבוע הבא "זריית חול בעיני הציבור ומשפחות החטופים", כך פרסמנו הערב (שישי) ב"אולפן שישי". "אם לא תהיה התגמשות  - לא תהיה עסקה", אמר הגורם המעורה בפרטים, "כמו שנפלו העסקאות הקודמות".

המשתתפים בפסגה המתוכננת בדוחא (עיבוד: ap)
המשתתפים בפסגה המתוכננת בדוחא|עיבוד: ap

ביום ראשון אמור לנסוע ראש המוסד דדי ברנע לדוחא עם המון רצון טוב, אבל בלי מנדט לרדת מתנאי ציר פילדלפי ונצרים. במערכת הביטחון אומרים שאחרי חיסול סינוואר התנאים אופטימליים. אומנם תמיד יש מה לעשות בעזה, אבל השאלה מתי אומרים די.

ישנו גם המאמץ של רונן בר שמכונה "עסקה קטנה", אבל זו בעצם "עסקת התנעה" בחסות המצרים - הפסקת אש של שבועיים תמורת שחרור כמה חטופים כדי להתחיל לייצר דינמיקה בין הצדדים. אך בפועל - ההצעה כלל לא הובאה להצבעה בקבינט, למרות ואולי מפני שהייתה זוכה כנראה ברוב.

השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' התנגדו להצעה וכינו אותה "מתנה לחמאס בזמן שישראל במומנטום". מנגד, השרים יואב גלנט, מירי רגב, ישראל כ"ץ ויריב לוין תמכו בקידום העסקה.

ראש השב
ראש השב"כ רונן בר|צילום: תקשורת שב״כ

האמריקנים רוצים לכל הפחות מראית עין של מו"מ, כדי להגיע לבחירות בנובמבר בשלום. גם אם חמאס יסכים למתווה, זה יחזור לאותה הכרעה - אם רה"מ מוכן לעצור את המערכה בתמורה לעסקת חטופים.

מקורות בחמאס אומנם אמרו הבוקר כי לא יקבלו את ההצעה להפסקת אש קצרה בתמורה לשחרור מספר מועט של חטופים, אבל גורמי המקצוע לא מתרשמים מכך במיוחד, וחושבים שיש שם נכונות.

בלשכת ראש הממשלה הוציאו הודעה בליל שבת שלפיה "הקבינט בהנהגת ראש הממשלה נתניהו הורה על התנעת מהלכים לקידום עסקה לשחרור חטופים".