אתמול (שישי) דווח כי ראש המוסד דדי ברנע מתכוון להמריא בתחילת השבוע הבא לרומא, שם ייפגש עם ראש ה-CIA, ראש ממשלת קטאר וראש המודיעין המצרי. מי שלא יצטרפו אליו הם ראש מנהלת השבויים והנעדרים ניצן אלון וראש השב"כ רונן בר. לשיטתם, חמאס לא יקבל את השינויים החדשים שדורש נתניהו, הן על עליית חמושים לצפון הרצועה והן על השליטה של צה"ל בציר פילדלפי.
לכל אלה הוסיף נתניהו דרישה נוספת, אשר קשורה בשמות המחבלים שישוחררו. עד כה הוסכם כי רשימת שמות המחבלים המשוחררים תתפרסם כשבוע אחרי שהעסקה תצא לפועל. כעת, ראש הממשלה דורש שזו תוצג לו כבר ביום הראשון. גורמים בדרגים הבכירים טוענים כי ראש הממשלה, בהתנהגותו, עלול לעכב את ההגעה לעסקה בכמה שבועות ואף גרוע מכך – להרוס אותה.
"אנחנו מאבדים מומנטום", אומר גורם בצוות המשא ומתן. "העסקה בת-חלוף. נתניהו מתנהג כמי שוויתר על החטופים. אנחנו בדרך לפספס את העסקה". נדגיש כי לכל אלה מתווספים הדברים שנאמרו בחדר הסגור בין ביידן לנתניהו – ומשקלם גדול מאוד.
במערכת הביטחון סבורים שאם לא נגיע לעסקה בעת הזו, זה יקרב את ישראל גם למלחמה בצפון; למערכה שלא תהיה בשליטתה מלאה. נדגיש כי לפי גורמים במערכת הביטחון, אנחנו נמצאים בנקודה נכונה מבחינה אסטרטגית לצאת לפעולה צבאית. הן בהיבט הלחץ הצבאי והן בהיבט הסיכוי להשיג את ההישג הנדרש. זאת כמובן, בתנאי שנגיע לעסקת חטופים.
גם הרמטכ"ל עומד על כך בשיחה שקיים אמש עם לוחמי צה"ל בח'אן יונס. "הסכם שחרור חטופים, דבר שאנחנו לוחצים כדי להגיע אליו ולהביא בתנאים טובים וזו משימה עליונה", אמר. "הבאנו חמישה חללים. אחרת לא בטוח שאי-פעם היינו מביאים את זה. אנחנו מאוד רוצים להביא חטופים בחיים וזה דורש לחץ. להרוג מפקדים של חמאס, להרוג פעילים של חמאס".
"החזרת חטופים זו מטרת מלחמה מוגדרת, ואנחנו גם לא צריכים שיגדירו לנו את זה. זה עניין ערכי בסיסי. אנחנו לא מניחים לחמאס עד שאנחנו לא מחזירים את החטופים. ואנחנו לא מניחים לחמאס עד שאנחנו לא מפרקים את הגדוד האחרון, את הפלוגה האחרונה".