גורמים בישראל שבקיאים במו"מ אמרו לחדשות 12 כי על אף שהמתווכות מדברות בלשון אופטימית עד עכשיו, ישראל לא שמעה שחמאס שינתה את דרישותיה ועמדותיה הקיצוניות. לפי ההערכות - גם אם ארגון הטרור יוותר על הדרישה לסיים את המלחמה ולא ידרוש ערבויות בין-לאומיות, הוא יעמיד את ישראל בפני דילמות שנוגעות למספרי האסירים שישוחררו מהכלא הישראלי, ולאיכותם. כך פרסמנו הערב (שישי) ב"אולפן שישי".
מחר צפויה משלחת חמאס להגיע למצרים כדי למסור תשובה רשמית. חמאס בהצהרה רשמית: משלחת של הארגון תצא מחר לקהיר ברוח חיובית כדי להגיע להסכם. נחושים להגיע להסכם שימלא את דרישות עמנו להפסקה כוללת של התוקפנות, נסיגת כוחות צה"ל, חזרת העקורים, תחילת שיקום הרצועה והשלמת עסקת חליפין רצינית.
המצרים מנסים לייצר נוסח שיוסכם על הצדדים, ובינתיים ראש ה-CIA, ויליאם ברנס הגיע לקהיר כדי להשתתף בשיחות.
לחדשות 12 נודע כי ישראל התנגדה להגעתו של ברנס לקהיר לפני תשובת חמאס. גורמים בישראל אף הביעו את זה בפני מקביליהם. מנגד, ברור שהאמריקנים מפעילים כל מה שאפשר על המתווכות ועל חמאס.
בכירים בלשכת נתניהו פועלים לקידום תוכנית "היום שאחרי" בעזה
על פי דיווח בניו-יורק טיימס היום, גורמים בכירים בלשכתו של ראש הממשלה נתניהו פועלים לקידום תוכנית לעתיד רצועת עזה - ביום שאחרי המלחמה. לפי הדיווח, התוכנית תכלול הצעה של ישראל לחלק את הפיקוח על הרצועה עם מדינות ערביות, בהן מצרים, סעודיה ואיחוד האמירויות - וזאת בתמורה להסכם נורמליזציה עם סעודיה.
העיתון האמריקני תיאר את החודשים הרבים שבהם נמנע ראש הממשלה מדיון ציבורי על עתידה של הרצועה לאחר המלחמה. זאת בניסיון להרגיע את בעלי בריתו, שחלקם שואפים להקים התנחלויות בעזה, וגם את בנות בריתה של ישראל ובראשן ארצות הברית, השואפות להחזיר את עזה לשלטון פלסטיני.
לפי נוסח ההצעה שדווח על ידי כתב העיתון, התוכנית ל"יום שאחרי" ברצועה היא בתמורה ליחסי נורמליזציה בין ישראל לסעודיה. לפי הדיווח, סביר להניח כי חברי הקואליציה של ראש הממשלה, השרים סמוטריץ' ואיתמר בן גביר יפסלו תוכנית כזו - הם מהווים את המכשלה בדרך לנורמליציה עם המעצמה הערבית שעשויה להעניק לישראל שגשוג כלכלי ומדיני. למרות זאת, הנסיון לרקימת תוכנית כזו בלשכת נתניהו מהווה עדות חיובית לרצונם לקדם תוכנית ל"יום שאחרי", כך לפי העיתון.
הכתבה בעיתון האמריקני פרטה כי מקורות שהעדיפו להישאר אלמונים סיפרו שהתוכנית תכלול ברית ערבית-ישראלית, בשיתוף פעולה עם ארצות הברית, שתמנה מנהיגים עזתים לפיתוח מחדש של שטח הרצועה ההרוס. הברית תפעל גם לשיפוץ מערכת החינוך ושמירה על הסדר. לאחר כשבע שנים, כך על פי המקורות בדיווח, הברית תאפשר לעזתים להצביע על ממשל פלסטיני מאוחד שישלוט הן בעזה והן בגדה המערבית. בינתיים, עולה מהתוכנית, צה"ל יוכל להמשיך ולפעול בתוך עזה.
החשיפה בעיתון האמריקני מגיעה בעקבות המאמצים הבינלאומיים האינטנסיביים לגרום לישראל וחמאס להסכים להפסקת אש שעלולה להפוך בסופו של דבר להפוגה קבועה, והיא באה בעקבות לחץ גובר על ישראל לתכנן את מה שיבוא אחר כך. חוסר הרצון של נתניהו לקבוע מי ישלוט בעזה עלול ליצור ואקום של מסוכן באזור.
בידיעה דווח כי גורמים ערבים כינו את תוכנית חלוקת הכוח בלתי ניתנת לביצוע - מכיוון שהיא לא מאפשרת יצירת נתיב מפורש לעבר מדינה פלסטינית, שממשלות האמירויות וסעודיה אמרו שהיא תנאי מוקדם למעורבותן בתכנון שלאחר המלחמה. גורמים אחרים בירכו על ההצעה כי היא מעידה על גמישות רבה יותר בקרב מנהיגים ישראלים - יותר מאשר בהצהרותיהם הפומביות.
שניים מהבכירים שקיימו שיחות סגורות עם הכתב האמריקני אמרו כי לא ניתן יהיה ליישם את התוכנית כל עוד חמאס נותר בשליטה מלאה בחלקים מדרום עזה. אנשי העסקים, שביקשו לא להיחשף בשמם כדי לא לסכן את יכולתם לקדם את הרעיון, אמרו כי עדכנו גורמים ממספר ממשלות ערביות ומערביות, כולל ארצות הברית, מצרים וסעודיה אודות התוכנית ל"יום שאחרי".
המתווה לעתיד רצועת עזה הוצג לראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, המייעץ לממשלת סעודיה - כך על פי המקורות שצוטטו בדיווח בניו יורק טיימס. בהמשך לכך, הגיבו באיחוד האמירויות כי לא ישתתפו בכל מאמץ לשיקום רצועת עזה עד שתתקיים הסכמה רחבה וכוללת על מפת דרכים לפתרון מדיני שתחייב את כל הצדדים.