הפסגה הערבית ננעלה אמש (חמישי) בבחריין, כשבמהלכה קראה הליגה הערבית להציב כוחות בין-לאומיים בעזה ב"יום שאחרי" המלחמה. הקריאה להצבת הכוחות ברצועה ובגדה היא אמירה הצהרתית, שאין מאחוריה תוכנית אמיתית.
יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן תקף במהלך הפסגה את ארגון הטרור חמאס ואת המתקפה האכזרית שביצע ב-7 באוקטובר: "הפעולה הצבאית שביצע חמאס באותו יום, בהחלטה על דעת עצמו, סיפקה לישראל עוד יותר תירוצים וסיבות לתקוף ברצועת עזה". עבאס הוסיף כי "הרשות הפלסטינית מתנגדת לפגיעה באזרחים, בכל האזרחים". יושב ראש הרשות רמז בשולי דבריו כי הוא עלול להפסיק את התיאום הביטחוני בישראל.
הרשות הפלסיטנית סירבה להיכנס לערים ולמחנות הפליטים בגדה. כמו כן, הם הרשות סירבה להצעה של האמריקנית לגיוס כוח שיפעל ברצועה וימנה עשרת אלפים חיילים שיאומנו בירדן. גם באיחוד האמירויות הודיעו באופן הצהרתי שישקלו ולשלוח כוח שישלוט ברצועה ביום שאחרי, אך בתנאי שהאמריקנים ישלחו - דבר שסבירותו נמוכה מאד.
העימות בין גלנט לנתניהו
אתמול השיב נתניהו לביקורת החריפה של שר הביטחון גלנט, שהאשים אותו בכך שאינו מעלה לדיון את סוגיית ה"יום שאחרי" בדיוני קבינט המלחמה במשך חודשים. "אני מתנגד בתוקף להחליף את חמאסטן בפתחסטן", אמר נתניהו. "הרשות הפלסטינית מממנת טרור, תומכת בטרור, מחנכת לטרור, מנהלת מסע עולמי נגדנו".
הוא הוסיף: "הם עושים זאת בבית הדין הבין-לאומי בהאג, בכל המוסדות באו"ם, שבאים לחנוק אותנו. לתת להם אחרי מה שקרה פה פרס לטרור, להכניס אותם פנימה לכאן?"
ביום שלפני כן, קרא גלנט לנתניהו: "זהו רגע של מבחן לאומי, גם אם הדבר כרוך במחיר פוליטי. אם לא תהיה חלופה לחמאס יהיו שתי אפשרויות - חמאס או ממשל צבאי ישראלי. שתי החלופות גרועות. לא אסכים לממשל צבאי בעזה, אני קורא לנתניהו - תכריז שלא נעשה זאת".