פרסום ראשון: בשיחות שנערכו היום (שני) בין בכירים אמריקנים לעמיתיהם הישראלים, סיפרו הישראלים כי הם "מחויבים למתווה שחרור החטופים שהציג הנשיא ביידן". בנוסף נטען כי האמריקנים עדכנו שבקטאר לא הבינו את המהומה שנגרמה בישראל סביב הריאיון של רה"מ אמש.
לפי האמריקנים, המהומה התרחשה במקביל למאמצים של קטאר ללחוץ על חמאס ולהביא אותם לשולחן המו"מ סביב המתווה שביידן הציג ונתניהו הציע. "האמריקנים מסרו שהקטארים מחויבים באופן מוחלט למו"מ ולשחרור החטופים", נטען.
נתניהו אמר אתמול בערוץ 14 כי הוא יהיה נכון לקדם עסקה חלקית - כזו שלא כוללת את כל החטופים. ההתבטאות עוררה סערה, ומטה המשפחות גינה אותה בחריפות: "מדובר בהפקרת 120 החטופות והחטופים ופגיעה בחובה המוסרית של המדינה כלפי אזרחיה. סיום הלחימה ברצועה, ללא שחרור החטופים, הוא כישלון לאומי חסר תקדים ואי-עמידה במטרות המלחמה. משפחות החטופים לא יניחו לממשלה ולעומד בראשה לסגת מההתחייבויות הבסיסיות לגורל יקירנו. האחריות והחובה להחזרת כל החטופים היא על ראש הממשלה".
לאחר מכן לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעה, שלא דחתה מפורשות את קידומה של עסקה חלקית: "חמאס הוא זה שמתנגד לעסקה, לא ישראל. ראש הממשלה נתניהו הבהיר שלא נעזוב את עזה עד שנשיב את כל 120 חטופינו, החיים והחללים כאחד".
גם חבר הכנסת גדי איזנקוט, שפרש לאחרונה מקבינט המלחמה, התבטא נגד אמירת רה"מ: "אולי זו פליטת פה, אולי זו מחשבה. אני חושב שזה מחייב הבהרה, נוכח סערת הנפש שזה עושה למשפחות החטופים והפגיעה בהם. כמובן שזה אי מימוש של מטרות המלחמה. זו פגיעה אנושה בחוסן הלאומי של מדינת ישראל. יש חיילים שנלחמים עכשיו, יש להם מטרת מלחמה להשיב את החטופים ולכן מתחייבת הבהרה מיידית של ראש הממשלה".