קבינט המלחמה צפוי להתכנס הערב (רביעי) לדיון בנושא החטופים, ובשאלה איך מתניעים מחדש את המגעים התקועים. הצעות חדשות וראשוניות מאוד הגיעו מכיוון קטאר ומצרים, וראש המוסד דדי ברנע ואלוף (במיל') ניצן אלון, מפקד המערך המודיעיני לאיתור החטופים והנעדרים, יציגו בפני הקבינט את העדכונים. צפויות להתקבל גם החלטות לגבי ההמשך. פרטי ההצעות טרם ידועים, אך הקווים המנחים של שניהם דומים - וכוללים, ככל הנראה, הגליה של ראשי חמאס מעזה וכן שחרור של חיילות חטופות.
שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן אמר גם הוא שיש "תזוזה", חודש וחצי אחרי שיצאה לפועל עסקת החטופים הראשונה – ואחרי חיסול אל-עארורי. סינוואר מצידו מתעקש על שרידות שלטון חמאס ואנשיו, ועל כך שכל עסקה תוביל לסיום המלחמה. ישראל מצידה, אמרה שהיא מעוניינת בהפוגה הומניטרית בלבד – הצעה שארגון הטרור כבר דחה בעבר. סינוואר חושב שישראל הולכת על שלב ג' בכל הכוח, גם בח'אן יונס, ולכן לתפיסתו עדיף לו לחכות.
על הפרק שתי הצעות, הן מקטאר והן ממצרים. ראש ממשלת קטאר העביר לראש המוסד הצעה חדשה לעסקה - ובמקביל, משלחת שב"כ חזרה הערב ממצרים לאחר ששמעה שם על יוזמה מצרית חדשה. שתי ההצעות כוללות את העקרונות המנחים הבאים: שחרור חטופים בשלבים, הפסקת לחימה בפועל, אפשרות להגליית ראשי חמאס וכן מעורבות של חמאס ביום שאחרי בעזה.
לפי שתי ההצעות, בתור התחלה ייכנס לתוקף שלב הומניטרי כלשהו, לאחר מכן ישוחררו חיילות חטופות, ובהמשך יתר החטופים. השאלות המרכזיות הנוגעות להצעות החדשות מבחינת ישראל הן - האם ישראל מוכנה להפסקת לחימה? האם תסכים למצב שבו חמאס לא הוכרע בפועל? האם יסכימו להגליית ראשי חמאס במקום חיסולם?
בעקבות הפרסומים אמר בכיר חמאס, אוסאמה חמדאן: "עד כה לא דובר על יוזמות. זו 'הטעיה והונאה' שבה נוהגת הממשלה הישראלית. לא נקבל שום יוזמה - אלא אם מדובר בהפסקת אש כוללת ובסיום המלחמה", כך חמדאן.
בני משפחות טענו ששרי קבינט אמרו להם שייתכן שיהיה רוב בקבינט לאפשרות של הגליית חמאס מעזה, ככל שהדבר יהיה רלוונטי.
גם בעולם הערבי מסקרים את המגעים. על פי דיווח בעיתון הלבנוני אל-אח'באר, ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל יצר קשר עם הנהגת חמאס והג'יהאד האיסלאמי כדי לדון בחידוש המו"מ לעסקה. דווח כי השיחות התקיימו לאחר שהמשלחת הביטחונית הישראלית שביקרה שלשום במצרים, העבירה הצעה מתוקנת שכללה סעיפים חדשים שנוגעים להפסקת האש, לסיוע ההומניטרי ולמנגנון של שחרור החטופים והאסירים הפלסטינים
על פי המקורות, מצרים ביקשה מארגוני הטרור הפלסטינים לשלוח לקהיר נציגים בדחיפות ושוחחה על כך גם עם קטאר. דווח כי על פי קהיר, "חמאס לא מגלה כל רצון לנהל משא ומתן, אלא אם יראה מסמך שעולה בקנה אחד עם דרישותיו". המצרים השיבו כי "יפעלו לגיבוש הצעה חדשה וישלחו אותה להנהגת חמאס - לפני שיוחלט על מועד לשליחת המשלחת לקהיר"
מדיווח נוסף בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הפרו-קטארי, בו מצוטטים מקורות מצריים, עולה כי המשא ומתן לעסקת חטופים בתיווך מצרים שחודש באופן רשמי נמשך "מהמקום שבו הופסק" - לאחר שהוקפא בעקבות חיסולו של סאלח אל-עארורי. דווח כי לפני החיסול, מצרים קיבלה מחמאס תגובה מקיפה, תיקונים "ליוזמה המצרית להפסקת המלחמה".
על פי הדיווח, חמאס דרש ערבויות לכך שישראל לא תחדש את המלחמה אחרי שחרור החטופים מהשבי בעזה. לצד זאת, על פי המקור - מתנהל "מאמץ ישראלי לשחרור חטופים, מבלי להתחייב להפסקת אש כוללת. ישראל מפעילה לחץ על מצרים ועל קטאר כדי שילחצו על חמאס ללכת להסכם עם הפסקת אש זמנית"
מנהיג חמאס הבקיא במו"מ אמר כי "למרות חיסול אל-עארורי, התנועה פתוחה למאמצי המתווכים להפסקת אש בעזה. תתקבל רק הפסקה מוחלטת של המלחמה". לדבריו. יש הבנות עם מצרים להגדלת היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה והיא מפעילה לחץ כדי לאפשר יציאה של יותר עזתים לטיפולים רפואיים בחו"ל.
במטה המשפחות הגיבו לדיווחים על עסקה חדשה, ואמרו שהם מפיחים בהן מעט תקווה. "כל יום שעובר, מצבם של החטופים הולך ומדרדר. אנו שבים ואומרים: אסור לקבינט המלחמה להתעסק בשום דבר אחר מלבד החזרת החטופים, אנו דורשים מהם לאשר כל עסקה שתוביל לשחרורם המיידי בחיים!"