מועצת הביטחון הצביעה היום (שני) על הצעה להפסקת אש בעזה שהגישו 10 מדינות שאינן חברות במועצה, ובניגוד לפעמים הקודמות - ארצות הברית נמנעה ולא הטילה וטו. ההצעה, שהוגשה ללא תלות בדרישה לשחרור החטופים, היא לא בכפוף לסעיף 7, ולכן המשמעות שלה היא הצהרתית - ללא צעדים אופרטיביים. עם זאת, היא נועדה להראות לישראל מה הכיוון הכללי של מועצת הביטחון. להצעה המלאה.
אלג'יריה, אקוודור, גיאנה, יפן, מלטה, מוזמביק, צפון קוריאה, סיירה לאון, סלובניה ושוויץ הגישו למועצת הביטחון של האו"ם את ההצעה, ובה הדגישו כי הן "מביעות דאגה עמוקה למצב ההמוניטרי ההרסני ברצועת עזה". עוד הודיעו: "מכירים במאמצים הדיפלומטיים הממושכים של מצרים, קטאר וארה"ב להפסקת הלחימה, לשחרור החטופים ולהגברת אספקת הסיוע ההומניטרי".
בהצעתן, דרשו המדינות הפסקת אש מורחבת ומיידית למשך חודש רמאדן וכן שחרור מיידי של החטופים, לצד הכנסת גורמים הומניטריים שיטפלו בהם. עוד דרשו בהצעה את הצורך הדחוף בהכנסת סיוע הומניטרי נוסף לעזה, וזאת על פי החוק ההומניטרי היבן-לאומי.
שגרירת ארה"ב במועצת הביטחון: התעלמו מבקשתנו להוסיף גינוי לחמאס, ולא הסכמנו להכול בהחלטה, לכן לא תמכנו (נמנעו). אנחנו בכל זאת תומכים לגמרי בחלק מהעקרונות שלנו והבהרנו שכל הפסקת אש חייבת לבוא עם שחרור חטופים. רוצים להתקדם לעתיד שבו חמאס לא ישלוט בעזה, לא יחזור על 7.10, שפלסטינים וישראלים חיים זה לצד זה.
מוקדם יותר היום הודיעו האמריקנים לשר רון דרמר כי אין בכוונתם להטיל וטו על ההצעה שצפויה לעלות המועצת הביטחון, וזאת על אף שהיא לא תולה את הפסקת האש ברצועת עזה בשחרור החטופים. בעקבות הדברים, ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי בכוונתו לבטל את המשלחת הישראלית שעמדה לצאת לוושינגטון כדי לדון בהמשך בלחימה.