המהומות בברזיל: ענקיות הטכנולוגיה גוגל ומטא הודיעו היום (שני) כי הן פועלות להסרת תוכן שפורסם בפייסבוק וביוטיוב, ותומך בפריצה לקונגרס ולבית המשפט העליון בברזיליה. ממטא נמסר: "אנו עוקבים באופן רציף אחר המצב ונמשיך להסיר תוכן שמפר את המדיניות שלנו".
רשתות חברתיות רבות זכו לביקורות על כך "שלא עשו מספיק" כשתומכיו של נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ פרצו לקפיטול לפני כשנתיים. כעת, לאחר ההפגנה האלימה בברזיל, תגובת החברות מהירה ודרך הטיפול בנושא ברורה. ביוטיוב הבהירו לסוכנות הידיעות רויטרס כי החברה "עוקבת מקרוב" אחרי התוכן שקשור לברזיל. "הצוות מסיר תוכן שכולל שידורים חיים וסרטונים שמסיתים לאלימות", הוסיפו.
"לפני הבחירות, סימנו את ברזיל כמקום אלים שנמצא בסיכון גבוה והסרנו תוכן שקורא לאנשים להשתמש בנשק או לפרוץ בכוח לקונגרס, לארמון הנשיאות ולבניינים פדרליים אחרים" אמר גורם בכיר במטא. "אנחנו מגדירים את זה כאירוע אלים, כמו לפני הבחירות, מה שאומר שנסיר תוכן שתומך או משבח את הפעולות האלה".
גם באפליקציית טלגרם עדכנו כי הם עובדים יחד עם ממשלת ברזיל במטרה למנוע את התפשטות התוכן המסית לאלימות. "טלגרם היא פלטפורמה שתומכת בחופש הביטוי ובמחאות לא אלימות. קריאות לאלימות, לעומת זאת, אסורות במפורש בפלטפורמה שלנו", כך נמסר מהנהלת החברה.
תומכי הנשיא לשעבר ז'איר בולסונארו לא מכירים בתוצאות הבחירות ודורשים להדיח את הנשיא המכהן לולה, בשל מה שהם מכנים כזיופים בבחירות. בלילה שלאחר ההסתערות על מוסדות השלטון, וכעבור שעות של עימותים במקום, כוחות הביטחון השתלטו מחדש על הקונגרס, בית המשפט העליון וארמון הנשיא.
בשל ההתפרעויות החריגות, הנשיא המכהן לואיס לולה דה-סילבה כינה את הפורעים "ברברים פשיסטים" והבהיר כי הם ייענשו במלוא החומרה. בנוסף לכך, הכריז הנשיא הברזילאי על "התערבות ביטחונית פדרלית" בברזיליה עד ל-31 בינואר. גם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן גינה את ההתפרעויות: "מצב שערורייתי - זו מתקפה על הדמוקרטיה. המוסדות הדמוקרטיים זוכים לתמיכה מלאה מאיתנו, אסור לערער את רצונו של העם הברזילאי".