התלות של כולנו בוואטסאפ מתגלית כשיש תקלות: האפליקציה קרסה היום (שלישי) לכמעט שעתיים ורובנו נותרנו חסרי אונים, מבלי יכולת לשלוח הודעות לקרובינו, לעמיתים לעבודה, ולקבוצות החברים שלנו. אמנם במקרים דחופים עדיין אפשר להשתמש בשירות הפרה-היסטורי, שיחות הטלפון, אך חשוב לדעת שגם לוואטסאפ יש חלופות, חלקן אפילו טובות יותר מהאפליקציה הפופולרית, והן זמינות להורדה חינמית הן באייפון והן באנדרואיד.
טלגרם
האפליקציה המוכרת השנייה לשליחת מסרים מידיים היא טלגרם. כמו וואטסאפ, טלגרם מאפשרת שליחת סוגים שונים של הודעות באופן מידי, תמונות, סרטונים וקבצים אחרים, מדבקות וגיפים. אם וואטסאפ מספקת לכם את כל התכונות שהייתם רוצים, טלגרם מספקת הרבה יותר. גם בטלגרם ניתן לפתוח קבוצות, ביניהן קבוצות פתוחות להצטרפות (שלא קיימות בוואטסאפ), קבוצות סגורות וקבוצות שבהן רק המנהל יכול לשלוח הודעות, וקבוצות באפליקציה יכולות להכיל עד 200 אלף משתמשים (לעומת כ-250 בוואטסאפ).
בטלגרם גם ניתן לשלוח הודעות מסוגים שונים, ביניהם סקרים, תיוגים ועוד. טלגרם הייתה הראשונה לפתח הודעות שמשמידות את עצמן, אך כמו פיצ'רים רבים גם זה כבר קיים בוואטסאפ. בטלגרם ניתן לשלוח קבצים כבדים במיוחד, עד גודל של 1.5 ג'יגה בייט, והם מאוחסנים בענן.
החיסרון המשמעותי של טלגרם הוא בהיבט הפרטיות: אמנם ישנה אפשרות לצ'ט סודי שבו המסרים מוצפנים מקצה לקצה ואינם מאוחסנים בשרתי החברה, אך בוואטסאפ כל השיחות מוצפנות מקצה לקצה כברירת מחדל. האפליקציה מנוהלת על ידי ארגון ללא כוונות רווח שפועל מדובאי והשנה דיווחה כי חצתה את חצי מיליארד המשתמשים.
Signal
האפליקציה סינגל צוברת יותר ויותר פופולריות מאז שינתה וואטסאפ את הגדרות הפרטיות שלה השנה. מדובר באפליקציית מסרים מידיים שמספקת את רוב התכונות שיש לוואטסאפ ולטלגרם (פתיחת קבוצות, שיחות וידאו, שליחת תמונות וקבצים, מדבקות, גיפים ועוד), אך אינה משתווה להן בתחום הזה.
עם זאת לעומת שתי מתחרותיה, סינגל שמה בראש סדר העדיפויות את השמירה על פרטיות המשתמשים ועל כן היא מצפינה מקצה-לקצה את כל המידע - לא רק את ההודעות עצמן אלא גם את המטא-דאטה. בסינגל איש לא יוכל לדעת, כולל האפליקציה עצמה, מי שולח הודעות ולמי. היבט זה הפך את סינגל לחביבה על אנשים שמעריכים את פרטיותם, כמו אילון מאסק ואדוארד סנודן.