הסרטון שהעלה יל הדוק, בן 21 מכפר סבא, לטיקטוק מציג רגע מרגש במיוחד שאנחנו לא זוכים לראות בכל יום. ילדים ערבים רוקדים בגזרת ג'נין - והוא מצטרף אליהם בריקודים מהצד השני של הגדר. פחות מיממה מאז הועלה, הוא הספיק להפוך לוויראלי ולפזר אופטימיות בצל המציאות המורכבת.

"בתחילת יוני היינו בתגבור בגזרת ג'נין, באזור הגדר שמפרידה בין שטח ישראל ליהודה ושומרון - ובזמן שהייתי בעמדה שלי, ראינו מרחוק ערבים מתקרבים לגדר, רואים אותנו ומביטים לצד השני", מספר ל-N12 יל, לוחם משוחרר מסיירת נח"ל, על הסרטון שחוצה גבולות ומגזרים. "פתאום אני מסתובב אחורה ורואה ששני ילדים מתחילים לרקוד מאחוריי, אז רקדתי בחזרה".

מחסום ג'למה ליד ג'נין, ארכיון (צילום: בסאל אבידת, פלאש 90, חדשות)
מעבר ג'למה. תמונת ארכיון|צילום: בסאל אבידת, פלאש 90, חדשות

"מנסים להוציא תמונה לא טובה מישראל וחשוב להראות שאנחנו בני אדם"

יל, שעלה לארץ מצרפת לפני 5 שנים, החליט להעלות את הסרטון שצילם חברו לסיירת, כמה ימים לאחר סיום מבצע "עלות השחר" והעיתוי לא מקרי. "כל מה ששומעים בחו"ל על ישראל זה שיש פעם בשנה טילים מעזה ושנהרגו פלסטינים", הוא מסביר בצער. "זו תקופה לא פשוטה, מנסים להוציא תמונה לא טובה מישראל ולצלם את זה מהצד שלנו - זה מרגש אנשים".

מה המסר שעומד מאחורי הסרטון?

"חשוב להראות שאנחנו בני אדם ולא שונאים זה את זה. אני לא מאמין שהעם רוצה מלחמה משני הצדדים".

העלית אותו אתמול לרשת ומאז הוא הופך לוויראלי, האמנת שהוא יצבור תאוצה?

"העליתי אותו אתמול בערב וקיבלתי הרבה תגובות. זה באמת סרטון מיוחד ולא ציפיתי שהוא יהיה מאוד ויראלי. אמרתי לעצמי שזו תמונה שלא רואים כל יום, החברים עפו על זה ורוב התגובות היו חיוביות - 'אין על צה"ל'; 'סרטון ההסברה שכולם צריכים לראות' או 'זה פתח לי את הלב'".

"היה מחמם את הלב לראות את התגובות. אני בן אדם מאוד חיובי ומקווה שמתישהו בעולם יהיה שלום עם כולם", מסכם יל באופטימיות.