אם עדיין לא נתקלתם בדמות הביזארית "האגי וואגי", כדאי שתהיו עם יד על הדופק ותבדקו לאילו תכנים חשופים ילדיכם. הבובה שמגיעה בשלל ורסיות, בעלת שיניים חדות ומעוררת אימה בקרב הילדים הקטנים שגולשים באינטרנט - ולפתע קופצים להם סרטונים שליליים. בין היתר, היא שרה שירים ומאיימת: "לחבק אותך עד הנשימה האחרונה שלך".

"הוא לחש לי: 'הבובה הזאת פה' - ראיתי איך בשנייה הפנים שלו מחווירות"

לירון שושן מקדימה-צורן הלכה אתמול עם בנה בן ה-7 לפיראט האדום כדי לרכוש עבורו צעצועים לחופש הגדול, אלא שמהר מאוד הביקור בחנות הפך עבורו לסיוט של ממש. "נכנסנו לחנות ותוך פחות מדקה הוא נצמד אליי ולחש לי באוזן: 'אימא, הבובה הזאת פה'. ניסיתי להרגיע, אבל הוא נכנס לחרדה", היא שיתפה בפוסט שפרסמה בפייסבוק וצבר אלפי תגובות ושיתופים מצד הורים מודאגים.

"ראיתי איך בשנייה הפנים שלו מחווירות והחיוך שאיתו נכנס לחנות נעלם כלא היה. אז קנינו תוך שניה מתנה שהיינו צריכים, שילמנו ויצאנו מהחנות כשהוא רועד, מפוחד, לא מדבר, צמוד אליי עם מבט לרצפה ורק רוצה להגיע הביתה", היא הוסיפה.

"זה תקופה שהבובה הזו גורמת לו לסיוטים וחרדות", תיארה שושן. "כבר תקופה שהוא מתקשה להירדם, מתעורר בלילות מבוהל ובא למיטה שלנו. היו ימים שבהם לא רצה ללכת לבית הספר - בדיעבד הבנו שזה בגלל שחבר הביא את הבובה לכיתה".

הבובה
"לא רצה ללכת לביה"ס - בגלל שחבר הביא את הבובה לכיתה"|צילום: Beata Zawrzel/NurPhoto, Getty Images

"קופצת בסרטונים באופן בלתי נשלט, איזה מוח מעוות חשב על הדבר הזה?"

עתליה אלוני, מטפלת רגשית מעין יעקב, סיפרה ל-N12 כי "האגי וואגי" עולה רבות בשיחות שהיא מקיימת עם הילדים. "זו בובה מפחידה ש'מאיימת לרצוח' והיא קופצת להם בסרטונים באופן בלתי נשלט, פשוט בלי התראה. אני רואה הרבה מאוד ילדים שמנסים להתיידד איתה בכוח מבחינה חברתית - זה גורם להם לסיוטים ולחרדות. איזה מוח מעוות חשב על הדבר הזה? זה לא ידידותי לאף גיל, מי מוצא בזה הנאה?"

לדבריה, במהלך החודש האחרון היא נתקלת בדמות הזו יותר ויותר בקרב ילדים קטנים. "דיברתי עם הורים שיודעים על הבובה הזו, אבל עד שאני לא מסבירה להם על התוכן - הם לא ערים לזה", היא אמרה. "אני לא יודעים למה הם קונים אותה ולא מצדיקה את זה – אבל אני חושבת שהם נמצאים בעומס גדול בתוך השגרה המטורפת וקשה להם עקוב אחר כל תוכן שהילדים נחשפים אליו".

רון-לי סמורלי, אם לילדים בני 9 ו-6, סיפרה כי "הם שיחקו באינטרנט, הקטנה נחשפה לזה ופיתחה סיוטים בלילה. בכל פעם כשהיא רואה את זה, זה גורם לה לפחד ולברוח לחדר. כנראה שההורים חושבים שזה משהו קומי, זה מזכיר את 'מומו' ומקווה שזה טרנד חולף". עוד היא הזדעזעה לשתף כי "לפני בערך שבועיים ראיתי במרפאה ילדה בת שנתיים בעגלה עם הבובה הזו, זה מפחיד".

הבובה
"ראיתי במרפאה ילדה בת שנתיים בעגלה עם הבובה הזו"|צילום: Beata Zawrzel/NurPhoto, Getty Images

"הבן שלי אמר שהוא רוצה להתחפש לזה והזדעזעתי"

קארמה לחאם-סמוראי מבאר אורה נתקלה אף היא בטרנד המדאיג. "שמעתי את הבן שלי לני (7) מדבר על הדמות הזו עם אחיו הקטן (5 וחצי) והם אמרו שזו 'בובת משחק שמחבקת ילדים'. אחרי זה עבדנו עם פלסטלינה ולני התעקש שאשיג לו פלסטלינה כחולה כדי לעשות את הדמות הזו שנראתה לי קריפית".

"הוא לקח את זה איתו לבית הספר ובדיעבד הבנתי שזו דמות לא חיובית, ואמרתי להם שאני לא מסכימה לזה. אני רואה את זה מול הפנים עם כמה שאני מנסה למנוע את זה. מקווה שהורים ומחנכים יגדילו ראש".

שני טאוב-שפיגל, אם לילד בן 7 וחצי, הוסיפה: "הבן שלי שסיים כיתה ב', אמר לי בפורים שהוא רוצה להתחפש לדבר הזה. אמר ש'זו בובה עם חיוך מפחיד, אבל חמודה ומחבקת'. ישר ראיתי מלא שיניים וחיוך נורא, הזדעזעתי ואמרתי לו: 'בשום פנים ואופן אתה לא מתחפש לזה'. אני חושבת שההורים לא מודעים לזה, זה מזעזע".

האתגר יעלם? (צילום: יח
הטרנד השלילי הבא אחרי "מומו"?|צילום: יח"צ, חדשות

בשנת 2018 המשחק "אתגר ההתאבדות - מומו" תפס תאוצה בישראל, ומומחים הזהירו מפני התפשטותו שעלולה להביא למקרי מוות של ילדים מבוהלים. מדובר במשחק שנמשך 50 ימים והוא הכניס את הילד שמשחק בו לעולם חבוי, שבמהלכו הוא עבר טרטורים פסיכולוגיים המגיעים עד למשימה סופית של התאבדות. 

מהפיראט האדום לא נמסרה תגובה