תעשיית הנדל"ן נחשבת לרוב למסורתית, כזו שאינה נוטה להתחדש. אך גם בתחום הזה קיימים סטרטאפים – רבים מהם בישראל – שמציעים פיתוחים טכנולוגים חדשניים שמייצרים מהפכה של ממש. "אם השוק המקומי יידע לעשות שימוש בטכנולוגיות האלה – המחירים יושפעו כמעט בוודאות", אמר עמית הראל, שותף ב"דלויט קטליסט".
"בשנתיים האחרונות נוצרה סערה מושלמת", הסביר הראל. "מצד אחד, יזמי הנדל"ן מחפשים כל הזמן אפשרויות של צמיחה, ומצד שני יזמי ההייטק שרואים שימוש וצורך בנכסים פיזיים".
המטרה היא לאפשר לצוות באתר הבנייה לשלוט בפרויקט שלו ביעילות רבה יותר. כל חריגה קטנה מתוכנית הבנייה המקורית עלולה להוביל לאובדן כסף וזמן יקר עבור חברות הבנייה ועבור הדיירים בסוף הדרך. הבעיה היא שלרוב מנהלי הפרויקט מתקשים לעקוב ולהבין מה קורה בשטח.
חברת "בילד דוטס", שגייסה כמעט 50 מיליון דולר, מנסה להתגבר על כך באמצעות מצלמת 360 ובינה מלאכותית. "הערך הוא לקבל מידע אמיתי ואובייקטיבי", טען אנדריי פארי, מנהל לקוחות ב"buildots".
אסי טומאייר, יו"ר ובעלים שותף, קבוצת ישראל קנדה אמר: "מי שיתעלם מזה – אז הענף יתעלם ממנו. מי שכבר לא בקדמה ובחדשנות הוא פשוט לא קיים. לדעתי השינויים האלה יוסיפו וישנו את הענף בכל פרמטר".
והשאלה הגדולה ביותר – האם כל הטכנולוגיה הזו יכולה להשפיע גם על מחירי הדירות? עמית הראל הבהיר: "אם השוק המקומי יידע לעשות שימוש בטכנולוגיות האלה, הוא יאיץ את תהליכי הבנייה ודירות יגיעו מהר יותר לשוק. אם זה יקרה – המחירים יושפעו כמעט בוודאות".