מכה נוספת ל-NSO: חברת הסייבר הישראלית הוכנסה היום (חמישי) לרשימה המפוקפקת של חברות שפוגעות בביטחון הלאומי של ארה"ב. יחד עם NSO הוכנסו לרשימה של משרד המסחר האמריקני שתי חברות מרוסיה ומסינגפור - כולן לטענת וושינגטון מבצעות "פעילויות סייבר זדוניות".
הסיבה להכנסתן של שתי החברות לרשימה שנקראת הוסברה בכך שיש בידיה של ארה"ב די ראיות נגד אותם גופים, אשר "פיתחו וסיפקו תוכנות ריגול לממשלות זרות, שהשתמשו בהן כדי לפגוע בזדון בבעלי תפקידים, ולנהל מה שהוגדר כדיכוי והשתקה של התנגדות". לפי ההודעה, כלי הריגול שפיתחה NSO שימשה כדי לפגוע בזדון בפקידי ממשל, עיתונאים, אנשי עסקים, פעילים, אקדמאים ועובדי שגרירות.
מזכירת המסחר האמריקנית ג'ינה מ. ריימונדו אמרה לאחר פרסום הרשימה המעודכנת כי ארה"ב מחויבת להטיל אחריות על חברות שמפתחות, סוחרות או משתמשות בטכנולוגיות "לביצוע פעילויות זדוניות המאיימות על אבטחת הסייבר של החברה האזרחית, מתנגדים, פקידי ממשל וארגונים כאן ומחוצה לה".
מקבוצת NSO נמסר: "NSO נחרדת מההחלטה של משרד המסחר האמריקני - בהתחשב בעובדה שהטכנולוגיות שלנו תומכות באינטרסים ובמדיניות הביטחון הלאומי של ארה"ב על ידי מניעת טרור ופשע. לפיכך אנו דורשים את ביטול ההחלטה הזו".
עוד הוסיפו כי הם מצפים להציג את המידע המלא לגבי האופן שבו תוכנית העבודה ששומרת על זכויות האדם הקפדניות ביותר בעולם. "התוכנית מבוססות על הערכים האמריקנים שאנו חולקים באופו עמוק, מה שכבר הביא לסיום מגעים מרובים עם סוכנויות ממשלתיות שעשו שימוש לרעה במוצרים שלנו", מסרו.
NSO נמצאת תחת ביקורת עולמית בעקבות התחקיר שהצביע על שימוש פסול ב"פגסוס" - כלי סייבר שפיתחה ושלפי הדיווחים מכרה לגופים בעייתיים מבחינת זכויות אדם.
הסערה סביב חברת הסייבר הישראלית הדהדה כבר בחודש יולי השנה. לפי דיווח בוושינגטון פוסט, בין 50 אלף בני האדם שתוכנת פגסוס זחלה לטלפונים הניידים שלהם היו כמה נשיאים מכהנים - ובתוכם נשיא צרפת עמנואל מקרון, נשיא עירק ברהם סלאח ונשיא דרום אפריקה סיריל רמפוזה.
לצידם התוכנה עקבה גם אחר כמה ראשי ממשלה מכהנים - אימראן קאן הפקיסטני, מוסטפא מדבולי המצרי וסעד א-דין אל-עות'מאני המרוקני. בין ראשי המדינות לשעבר שניתן למצוא ברשימה - סעד אל-חרירי הלבנוני וכן המלך מוחמד השישי ממרוקו. אז נמסר מ-NSO כי מקרון מעולם לא היה מטרה של פגסוס וכך גם מנהיגים מדוברים נוספים. עוד נכתב בתגובה כי "ההסתמכות על השמות ברשימה כמטרות אפשריות למעקבים היא שגויה ומטעה".