תקופת הבידודים והסגרים פגעה כלכלית ונפשית ברבים מאיתנו, אך יש ענף שדווקא הרוויח ממנה – עולם הגיימינג. על פי התחזית לטכנולוגיה ומדיה שפרסמה לאחרונה חברת Activate Consulting, עד שנת 2024 ההכנסות של כלל החברות הפועלות בתחום יעלו מ-145 מיליארד דולר ל-190 מיליארד דולר. מדובר בצפי לשיעור הצמיחה הגבוה ביותר בתחומי טכנולוגיות האינטרנט והמדיה.
מיטל עטייה (29), המכונהRainbow Queen , נחשבת כיום לאחת הגיימרות המובילות בארץ, עם יותר מ-70 אלף עוקבים ביוטיוב. עטייה, בעלת תואר ראשון במדעי המחשב, אומנם מוסיפה תרומה לייצוג הנשי בתחום הגיימינג, אך עדיין נחשבת בו לציפור נדירה.
עטייה היא כוכבת רשת מסוג אחר, שמשדרת משחקי יריות בלייב וזוכה לעשרות אלפי צפיות. "זה די דומה לכל כוכבת רשת אחרת, ובכל זאת שונה במובן של הקהל שלי, שהוא מאוד ממוקד בתחום הגיימינג", היא מסבירה. "הקהל שלי אוהב אותי בזכות הסגנון והאופי שלי המשתקפים דרך המשחק. מלבד העובדה שזה כיף גדול, זה בעיקר אומר לכנס קהילה מאוד גדולה סביב התחביב הכי גדול שלך".
האם ההערצה אלייך מתורגמת גם לכסף?
"לא תמיד. זה עניין שנבנה עם הזמן ותלוי תוכן שאני מעלה. ככל שאנשים יותר אוהבים את התוכן שאני מייצרת כך יש יותר צפיות. לקוחות שרוצים לפרסם דרכי יהיו בדרך כלל עסקים שרוצים לפרסם מוצרים הקשורים לעולם הגיימינג. דרכי הם יכולים להגיע לקהל שהכי אוהב לשחק בצורה הכי טהורה וכיפית שיש. כיום אני בהחלט בנקודת הבשלה שבה חברות מבינות את פוטנציאל החשיפה ויכולות לטרגט בדיוק את קהל היעד ולזכות בגישה אליהם תמורת תשלום הוגן".
השנה נפתח ערוץ יוטיוב ייעודי למובילי עולם הגיימינג, שבו מועלים תכנים רלוונטיים. מיטל מאמינה כי ישראל תדביק בקרוב את הקצב של מדינות אחרות בעולם, שבהן יש תעשייה שלמה של יוצרים כמותה, שלכל אחד מהם מועדון מעריצים, המאפשר להם לעקוב באדיקות אחר הכוכב שלהם ולתמוך כספית בערוץ שלו. "זה דומה למשל לתשלום עבור ערוץ הספורט, שמאפשר גם להיחשף לתכנים מעולם הגיימינג ותכנים מעולמות קרובים וגם ליהנות מהטבות", מסבירה עטייה.
עיריית רחובות והחברה העירונית יערכו בשבוע הבא לראשונה בעיר את "פסטיבל הגיימינג", שיכלול מתחמי משחקי מחשב של פעם, עמדות יוטיוברים מפורסמים מהתחום, מתחם לגו חדשני, עמדת תקליטן של מוזיקה משנות ה-80 וה-90 והרצאות גיימינג. הפסטיבל יתקיים במתחם בית דונדיקוב בימים ראשון עד שלישי, בין השעות 17:00 ל-19:00, והכניסה אליו תהיה חופשית, בהתאם להנחיות הקורונה של משרד הבריאות.
יוזמת הפסטיבל, שיתקיים במסגרת מועדון החדשנות העירוני Innovision, היא מחזיקת תיק אסטרטגיה, חדשנות ויזמות ותיק פיתוח בר קיימא במועצת עיריית רחובות, איטל בציר אלשיך, בשיתוף פעולה עם היזם החברתי והגיימר שי פלד, בעל המותג "סמשין ארקייד", שבין היתר הוא אספן של מכונות משחק ישנות.
בציר אלשיך מסבירה כי "היופי בעולם המשחוק הוא בכך שהוא נוגע במגוון של עולמות וגילאים ומהווה כלי חווייתי ואמצעי למטרות שונות - מהעברת תכנים לימודיים וחינוכיים, דרך שכנוע לקוחות מעולם הקמעונאות והצרכנות ועד לכלי בידורי שבאמצעותו ניתן לרכוש וללמוד שפות זרות ואפילו תכנות".