נלחמת באנטישמיות: פייסבוק השיקה היום (רביעי) כלי חדש, שנועד לתרום למאבק בתכנים האנטישמיים ברשת החברתית. בינואר השנה הבטיחה החברה לבנות את הכלי, ועם כניסתו לפעולה היא אכן קיימה את ההבטחה. מדובר בהודעה שתופיע למשתמשים ברגע שהאלגוריתם של פייסבוק יזהה מילות חיפוש הקשורות לשואה או להכחשתה, במטרה להפנות את הציבור למידע מהימן על המאורע החשוב.
מעתה, אנשים שיחפשו בפלטפורמות פייסבוק מילים, מדיניות או כללים שקשורים לשיח על השואה או על הכחשתה, יקבלו הודעה מפייסבוק שתעודד אותם לפנות לקבלת מידע מהימן על השואה באתר ייעודי שהוקם מחוץ לפלטפורמה. הכלי זמין ברחבי העולם ב-12 שפות ובהן עברית, אנגלית, ספרדית, רוסית, ערבית, פולנית, צרפתית, סינית, פרסית, גרמנית, עברית, הונגרית ופורטוגלית.
האתר הוא aboutholocaust.org, שהוקם על ידי הקונגרס היהודי העולמי בתמיכת אונסק"ו, במטרה לספק לדור הצעיר מידע על מורשת השואה והגבורה. מטרתו היא להנגיש מידע עובדתי זה, תוך שימוש בעדויות של ניצולים. כלל התכנים שבאתר עברו בקרה מצד מומחים מובילים מתחום לימוד וחקר השואה.
אלמנט דומה כבר קיים בפלטפורמות של פייסבוק בכל הנוגע לתכנים על וירוס הקורונה והחיסון, נושא שכמות המידע השקרי עליו הפכה לבעיה גלובלית, ולנקודה שהפעילה לחץ רב על העומדים בראש הרשת החברתית הגדולה בעולם.
בעוד שפייסבוק טוענת כי העדכון האחרון הזה הוא חלק ממאמציה הנרחבים של החברה לשמר את זיכרון השואה ולהיאבק בהכחשתה - עדיין מועלים לפלטפורמות שלה תכנים של מכחישי שואה, מסרים ניאו-נאציים וגזעניים, אשר בחלק מהמקרים לא זוכים לטיפול מיידי. המשמעות היא שתכנים אלה ממשיכים להתקיים בפלטפורמות החברתיות הפופולריות.
רק במהלך סבב הלחימה האחרון במבצע "שומר החומות" היינו עדים למסה חסרת תקדים של פעילות אנטי ישראלית ואנטישמית ברשת, חלק נכבד ממנה תחת קורת הגג של פייסבוק. כמה בדיקות שערכנו הראו כי הטיפול מצד פייסבוק אינו אחיד וכולל, וכי יש צורך במענה מערכתי יעיל יותר לתופעה שלמרבה הצער גם חצתה את גבולות הרשת והגיעה לכדי אלימות של ממש ברחובות ערים ברחבי העולם, נגד יהודים וישראלים. מדובר בגל אלימות שנמשך עד לימים אלה.
ג'ורדנה קטלר, מנהלת מדיניות ישראל והתפוצות בפייסבוק: "בזמנים של אנטישמיות גואה, אני מאוד גאה שפייסבוק חברה לקונגרס העולמי ולאונסק"ו כדי לוודא שאנשים ברחבי העולם יופנו למידע מהימן על השואה וישמעו את סיפוריהם של הניצולים. כעת אנו מרחיבים את הכלי על מנת שיגיע ליותר אנשים ביותר שפות – ובכך פועלים באופן אקטיבי כדי להבטיח שלעולם לא עוד".