מדי שנה מתבצעת בתחילת אפריל מתקפת סייבר מתואמת של אקטיביסטים מרחבי העולם ששמו להם למטרה לפגוע בגופים ואזרחים ישראלים כתגובה לסכסוך הישראלי-פלסטיני. המבצע הזה מכונה OpIsrael ("מבצע ישראל") ובו אקטיביסטים מרחבי העולם ששמו להם למטרה לפגוע בגופים ואזרחים ישראלים כתגובה לסכסוך הישראלי-פלסטיני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המטרה העיקרית של המבצע הזה היא לפגוע בגופים ישראלים באמצעות פשעי סייבר, כמו פריצה לאתרים והשחתה שלהם, הדבקות בנוזקות כופר, מתקפות מניעת שירותים מקווים, ניצול חולשות וניסיונות פישינג, וכל זאת במטרה ליצור הד תקשורתי, להפחיד את הציבור בישראל ולהעביר מסרים פוליטיים.
ישראלים רבים כבר דיווחו שקיבלו ביממה האחרונה מסרון שנשלח כביכול מ-PayPal עם קישור חשוד, אך מדובר כמובן בהונאה ואסור ללחוץ על הקישור מפני שהוא יכול לחשוף את המכשיר - ואת המידע שבתוכו - לשורה של איומים.
כך תתגוננו
בחברת אבטחת המידע ESET מציינים כי המבצע הזה עלול להימשך עד יום שבת, ומציינים כמה צעדים פשוטים שיגינו עליכם מפני המתקפה האפשרית.
• הקפידו לעדכן את התוכנות, האפליקציות ומערכות ההפעלה, כך שיכללו את העדכונים הכי חדשים
• הימנעו מפתיחת מיילים חשודים - יש לוודא את פרטי השולח בדקדקנות, ייתכן ויש זיוף בשם השולח שיראה לגיטימי
• הימנעו מפתיחת קבצים מצורפים מגורם שאיננו מוכר, כמו גם לחיצה על קישורים במייל שעלולים להפנות לאתר מתחזה או זדוני
• אל תמסרו מידע שלכם בקלות, בטח לא פרטי חשבונות בנק וכרטיסי אשראי
• השתמשו בסיסמאות חזקות, והקפידו שלכל שירות תהיה סיסמה ייעודית לו
• מסרונים (סמסים) ורשתות חברתיות -הימנעו מהקלקות על פרסומות שנראות חשודות כמו מוצר נחשק במחיר מפתיע או זכייה בפרס כספי. המודעה יכולה לשמש כפלטפורמה לדיוג (פישינג) ובלחיצה על המודעה להוביל למשל לאתר מתחזה שנועד לדלות את פרטי הכניסה לחשבון. אל תלחצו על קישורים הנשלחים אליכם בוואטספ או בפייסבוק. גם אם הם נשלחו ע"י חברים ניתן לוודא מולם שהם אכן שלחו את הקישור
• השתמשו באימות דו שלבי (סיסמה בשילוב קוד שנשלח במסרון) שיחזק את ההגנה על המייל או הרשתות החברתיות.
בחברת האבטחה מסכמים: "אין צורך לחשוש, שילוב של מודעות וביצוע של פעולות פשוטות ובסיסיות, עשויות למזער למינימום את פוטנציאל הנזק".